Nova vest
Fudbal

Subota, 26.08.2017.

15:38

Siti u 97. minutu do sva tri boda u Bornmutu

Mančester Siti izbegao je drugi kiks u tek trećem kolu Premijer lige pošto je u dramatičnom susretu slavio protiv Bornmuta na gostovanju – 2:1 (1:1).

Izvor:

Autor:

Siti u 97. minutu do sva tri boda u Bornmutu
Tanjug/Steven Paston/PA via AP

'Trešnjice' su odigrale sjajan meč, prve su povele, imale bod u džepu i šansu za sva tri, ali je onda Rahim Sterling u 97. minutu rastužio sve na 'Vitalitiju' za drugo slavlje 'Građana' u sezoni.

Počelo je spektakularno, maestralnim golom Čarlija Danijelsa u 13. minutu. Levi bek domaćih uhvatio je neverovatan volej na levoj strani kaznenog i poslao loptu u dalji, gornji ugao gola Edersona.

Međutim, gosti odgovaraju posle samo osam minuta akcijom i matom u dva poteza. Do glave ošišani David Silva šalje sjajan pâs kroz sredinu, a Gabrijel Žezus pravovremeno istrčava i šalje loptu pored Asmira Begovića.

Do odlaska na odmor nije bilo više pravih prilika za promenu rezultata, a, iako se očekivala totalna ofanziva i preokret ekipe Đozepa Gvardiole, ni uvodni period nastavka nije nam doneo ništa novo.

Tim Edija Houva odlično se branio, da bi u 61. minutu propustio priliku da ponovo stigne do prednosti – kada je Džošua King pogodio stativu.

U 75. minutu Nikolas Otamendi uzvraća istom merom, udarcem glavom posle kornera, pre nego što je u samom finišu Serhio Kun Aguero zamalo bio neprecizan iz slobodnjaka sa dvadeset metara.

Delovalo je da će Bornmut uspeti da se odbrani, ali je još jednom u nadoknadi vremena ostao bez bodova. Majk Din produžio je meč za pet minuta, ali je u međuvremenu odlučio da kompenzuje još neke prekide, što se ispostavilo kobnim po domaće.

U 96. minutu King propušta još jednu priliku da postane junak, Ederson brani njegov pokušaj sa ivice kaznenog, a Sterling u sledećem, poslednjem napadu, uz dosta sreće, posle karambola u kaznenom prostoru od nogu rivala šalje loptu u dalju malu mrežu.

Engleski reprezentativac odlučio je da proslavi trijumf sa najvatrenijim pristalicama 'Građana', a to ga je koštalo drugog žutog kartona i isključenja.

Siti sada ima sedam bodova, dok je Bornmut pretrpeo i treći neuspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve