Nova vest
Fudbal

Petak, 25.08.2017.

22:30

'Brđani' odneli bodove s Banjice, gol Mudrinskog

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su na gostujućem terenu Rad sa 1:0, u prvoj utakmici sedmog kola Super lige Srbije.

Izvor: SM

Autor: SM

'Brđani' odneli bodove s Banjice, gol Mudrinskog
StarSport

Strelac jedinog gola bio je Ognjen Mudrinski u 65. minutu, kome je to prvi gol u dresu Čukaričkog.

Čukarički je tokom većeg dela meča imao inicijativu, dok je Rad svoju priliku uglavnom čekao iz kontranapada.

Mreže na stadionu "Kralj Petar prvi" ipak su posle prvih 45. minuta ostale mirne.

Situacije vredne pomena su šut Darka Zorića sa oko 18 metara u osmom minutu, kao i udarac Ognjena Mudrinskog glavom u 30. minutu nakon centaršuta Asmira Kajevića s levog boka, ali je oba puta dobro intervenisao golman Rada Bojan Zogović.

"Brđani" su ipak najbolju priliku imali u sudijskoj nadoknadi vremena kada je debitant u dresu Čukaričkog Samjuel Ovusu probio po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, gde je na prvoj stativi bio Kajević. On je prosledio loptu ka golu Rada, a Zogović je samo uspeo da je okrzne i uspori, ali dovoljno da je Nikola Maraš sustigne i izbaci s gol-linije.

Čukarički je nastavio sa incijativom u drugom delu meča, a to se isplatilo u 65. minutu. Miroslav Bogosavac se oslobodio na levoj strani, odigrao dupli pas sa Bojićem i iz prve ubacio u peterac, gde je Mudrinski brzo reagovao i poslao loptu u mrežu Rada.

Samo tri minuta kasnije, Rad je ostao s igračem manje na terenu, pošto je Vladimir Volkov oštro startovao nad Ovusuom i dobio drugi žuti karton.

Ubrzo nakon crvenog kartona Čukarički je imao dve solidne prilike. Prvo je Nikola Drinčić u 71. minutu iz slobodnog udarca sa oko 18 metara levo iskosa snažno šutirao, ali je Zogović dobro intervenisao, da bi pet minuta kasnije Zorić bio najviši u skoku, a njegov pokušaj glavom završio je malo preko gola.

Do kraja utakmice Čukarički je imao kontrolu, osim kada se 87. minutu Kopitović okliznuo na 30 metara od svog gola i izgubio loptu. Tada je Nenad Lukić povukao kontru i na levom boku proigrao Lazara Miloševa, koji je snažno šutirao, ali je Belić dobro intervenisao.

U sudijskoj nadoknadi vremena "brđani" su posle kontre umalo došli do drugog gola, ali je prvo šut Mudrinskog odbranio Zogović, da bi potom Kajević lobovao golmana Rada, ali je na gol liniji Nedeljko Piščević intervenisao glavom i pogodio prečku.

Čukarički je ostvario treću pobedu u prvenstvu i zauzima sedmo mesto na tabeli sa 10 bodova, a Rad na 10. mestu ima tri boda manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve