Nova vest
Fudbal

Petak, 25.08.2017.

18:07

"Kijev odličan, Bojsi 'domaćica',u Albaniji teško"

Bivši igrač Partizana, a sada pomoćni trener Šahtjora iz Donjecka, Igor Duljaj, pomno je pratio žreb grupne faze Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty Images

Posle znanih protivnika Dinama iz Kijeva, Jang Bojsa i Skenderbega, Duljaj je izneo komentar za prve dve ekipe sa kojima se njegov sadašnji tim sreo nekoliko puta kako u prvenstvu tako I u Evropi.

"Za poslednjih godinu dana Šahtjor je igrao sigurno 7-8 puta sa ekipom Dinama iz Kijeva. Oni su jedna čvrsta ekipa čiji napad čine Ukrajinci, dok je odbrana sastavljena od stranaca, među kojima je i Mađar Kadar, Hrvat Vida za kojeg još uvek postoji mogućnost da ode u Tursku i time bi Kijev bio znatno oslabljen. Od štopera je tu i Ukrajinac Haćeridi", rekao je Duljaj, a potom i dodao.

"Među njima je i bivši igrač Zvezde Aleksandar Pantić koji je došao prošle polu sezone i čini njihovu štopersku četvorku. Najveća zvezda tima je ujedno i kapiten Jerkolemo od kojeg i preti najveća opasnost. Kada govorimo o napadačima, posebno opasan u šesnaest metara je stranac Bokani koji ujedno igra i glavom. Na njegovom mestu u rotaciji je i mlada ukrajinska nada Besedin", dodao je on.

Od protivnika tu su još i Jang Bojs i albanski Skenderbeg koji je eliminisao Dinamo Zagreb.

"Njihova (Jang Bojs) najveća prednost je domaći teren i nimalo nisu za potcenjivanje. Teren je sa veštačkom travom na kom su u gostima mnoge ekipe gubile.
Primera radi Šahtjor iz Donjecka - Dinamo Kijev kod kuće 2:0 u gostima 0:2 da bi na kraju Šahtjor izgubio na penale. Dinamična utakmica sa puno šansi na gol, ali na kraju Šahtjor nije imao sreće
", kazao je Duljaj.

Za Jang Bojs igra i nekadašnji reprezentativac Srbije, Miralem Sulejmani.

Kada je reč o Skenderbegu, radi se o odličnom timu, koji nije sastavljen od skupocenih igrača, s obzirom da im je vrednost tima sedam miliona evra. Najskuplji igrač im je Liridon Lafiti čija se vrednost pocenjuje na 825.000 evra i koji pokriva poziciju desnog krilnog igrača.

To da su izbacili Dinamo iz Zagreba dosta govori i treba biti oprezan u svakom smislu, kada pričamo o susretu Partizana i Skenderbega. Izašli su rasporedi utakmica koje možete pogledati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve