Nova vest
Fudbal

Petak, 25.08.2017.

13:00

LE: Partizan u Albaniji, Arsenal na Marakani!

Partizan će igrati sa Dinamom iz Kijeva, Jang Bojsom i Skenderbegom, a Crvena zvezda sa Arsenalom, BATE Borisovim i Kelnom u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izvor:

Autor:

LE: Partizan u Albaniji, Arsenal na Marakani!
Getty Images

Žreb u Grimaldi forumu smestio je šampiona Srbije u grupu B zajedno sa vicešampionima Ukrajine i Švajcarske, ali i sa trećeplasiranim timom prošlogodišnjeg albanskog prvenstva.

Partizan je prošao nešto bolje nego večiti rival, a svima iz Humske ostaje da se nadaju da će žalba Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) biti uspešna i da prvi meč neće igrati pred praznim tribinama, zbog incidenata u prethodnom delu kvalifikacija.

S druge strane, vicešampion naše zemlje dobio je daleko teži posao u grupi H, pošto će igrati sa londonskim Arsenalom, petoplasiranim timom u Premijer ligi u sezoni za nama, šampionom Belorusije, kao i petoplasiranom ekipom nemačke Bundeslige.

Kao veoma zanimljiva ističe se grupa D, gde su Milan, bečka Austrija, Rijeka i AEK, kao i grupa E gde su Olimpik iz Liona, Everton, Atalanta i Apolon.

U grupi C su Braga, Ludogorec, Hofenhajm i Basakšehir, dok će skopski Vardar igrati sa Zenitom iz Sankt Peterburga, Real Sosijedadom i Rosenborgom.


Borbe u najmasovnijem evropskom takmičenju startuju 14. septembra i traju do 7. decembra, dok je veliko finale zakazano za naredni maj na stadionu Olimpika iz Liona.

Grupe Lige Evrope:

Grupa A:
1. Viljareal
2. Makabi Tel Aviv
3. Astana
4. Slavija Prag

Grupa C:
1. Braga
2. Ludogorec
3. Hofenhajm
4. Basakšehir

Grupa D:
1. Milan
2. Austrija Beč
3. Rijeka
4. AEK

Grupa E:
1. Olimpik Lion
2. Everton
3. Atalanta
4. Apolon

Grupa F:
1. Kopenhagen
2. Lokomotiva Moskva
3. Šerif Tiraspolj
4. Zlin

Grupa G:
1. Viktorija Plzenj
2. Steaua
3. Hapoel Ber Ševa
4. Lugano

Grupa I:
1. Salcburg
2. Olimpik Marsej
3. Vitorija Gimaraeš
4. Konjaspor

Grupa J:
1. Atletik Bilbao
2. Herta Berlin
3. Zorja Luganjsk
4. Estersund

Grupa K:
1. Lacio
2. Nica
3. Zulte Varegem
4. Vitese

Grupa L:
1. Zenit
2. Real Sosijedad
3. Rosenborg
4. Vardar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

643 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve