Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.08.2017.

22:46

Liverpul na korak od LŠ, majstorija Arnolda!

Fudbaleri Liverpula savladali su u gostima ekipu Hofenhajma u prvom meču plej- ofa Lige šampiona – 2:1.

Izvor: SM

Autor: SM

Liverpul na korak od LŠ, majstorija Arnolda!
Getty Images

Ekipa Jirgena Klopa trijumfovala je na teškom gostovanju, a domaćin će žaliti za brojnim propuštenim prilikama.

Domaća ekipa bolje je započela meč i u 12, minutu meča imala odličnu priliku za vođstvo. Gnabri je prevario Lovrena, koji ga je oborio u šesnaestercu, a sudija je pokazao na belu tačku.

Golman "crvenih" Simon Minjole odbranio penal koji je loše izveo Andrej Kramarić. Isti igrač je mogao da izjednači u samoj završnici utakmice, ali je glavom poslao loptu za malo preko prečke.

Liverpul je poveo u 35. minutu lepim golom Trenta Aleksandra-Arnolda iz slobodnog udarca, a vođstvo je udvostručio Havard Nordvejt autogolom u 74. minutu, pošto ga je lopta zakačila i ušla u gol posle šuta Džejmsa Milnera. Važan gol za Hofenhajm pred revanš u Engleskoj postigao je Mark Ut u 87. minutu.

Revanš utakmice igraju se naredne srede, a pobednici dvomeča igraće u grupnoj fazi Lige šampiona.

Marko Grujić zamenio je Manea u 85. minutu meča i imao je jedan pokušaj s distance, ali je golman domaćih sjajno reagovao.

Fudbaleri Apoela pobedili su na svom terenu Slaviju iz Praga sa 2:0 golovima na početku utakmice. Kiprani su poveli u drugom minutu golom Igora de Kamarga, a dva gola pred revanš u Češkoj Apoelu je doneo Efstatios Aloneftis u 10. minutu.

Napadač Andrija Pavlović igrao je za Kopnhagen 74. minuta, dok je Uroš Matić odigrao ceo meč.

Miralem Sulejmani bio je starter u ekipi Jang Bojsa, koja je pred svojim navijačima dočekala moskovski CSKA. Moskovljani su u 92. minutu stigli do vođstva, Kasim je autogolom doneo pobedu 'Armejcima' za 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve