Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.08.2017.

17:29

Najbolji fudbaler godine: Ronaldo, Mesi ili Bufon?

Napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi iz Barselone i golman Juventusa Đanluiđi Bufon nalaze se u užem izboru UEFA za najboljeg igrača godine.

Izvor: SM

Autor: SM

Najbolji fudbaler godine: Ronaldo, Mesi ili Bufon?
Getty Images

Skraćena lista napravljena je glasovima 80 trenera klubova koji su igrali u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope, kao i 55 novinara iz svake zemlje članica UEFA.

Četvrti u izboru bio je vezista Reala Luka Modrića, a iza njega u Top10 po broju glasova su redom Toni Kros (Real), Paulo Dibala (Juventus), Serhio Ramos (Real), Kilijan Mbape (Monako), Robert Levandovski (Bajern) i Zlatan Ibrahimović (bez kluba).

Rekorderi sa po dve nagrade su Mesi i Ronaldo, koji je glavni favorit za priznanje jer je sa Realom osvojio Primeru i Ligu šampiona, dok su jednom za najbolje proglašeni Andres Inijesta i Frank Riberi.

Nagrada za najboljeg igraca iz sezone 206/17 biće uručena u Monaku 24. avgusta, za kada je zakazan žreb za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve