"Ronaldo je morao da bude kažnjen 12 utakmica"

Grejem Pol, nekadašnji engleski sudija, razočaran je kaznom koju je dobio najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo.

Izvor: B92 Španija
Podeli
Photo by Alex Caparros/Getty Images
Photo by Alex Caparros/Getty Images

Ronaldo je suspendovan na pet utakmica neigranja zbog crvenog kartona i guranja sudije u prvoj utakmici Superkupa Španije sa Barselonom, koju je ‘Kraljevski klub’ u gostima dobio 3:1.

Pol je istakao da je Portugalac morao da bude oštrije sankcionisan.

“S obzirom na to kakve su okolnosti, razočaran sam što nije dobio najtežu moguću kaznu – 12 mečeva. Izvukao se sa pet utakmica suspenzije za napad na sudiju Rikarda de Burgosa Bengoečea”, napisao je Grejem Pol u svojoj kolumni.

Arbitar koji će ostati upamćen po tome što je pokazao tri žuta kartona Josipu Šimuniću ne misli da je Kristijano dobar primer.

“Pre žalbe na drugi žuti karton (koja je moguća u Španiji, ali hvala bogu u Engleskoj nije), menadžment Real Madrida bi trebalo da kaže Ronaldu da prestane sa prikupljanjem kazni za skidanje dresova. Da, svi znamo da izgleda divno, ali nam nije potreban podsetnik svake nedelje”.

Pol je dodao da Ronaldo ima veliki uticaj na mlade naraštaje.

“Takođe, pogodan je za nešto ‘lakši’ drugi žuti karton. Fudbaleri iz Premijer lige moraju da razumeju da je dodirivanje, guranje ili udaranje sudije neprihvatljivo i kazna od pet mečeva uopšte ne pomaže. Deca iz celog sveta gledaju i kopiraju Ronalda. Takvom vrhunskom igraču treba da se pokaže da mora da bude pravi uzor”, zaključio je engleski sudija.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu