Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.08.2017.

11:47

Real Madrid: A, Mesija 2009. niste kaznili?

Nova fudbalska sezona u Španiji počela je burno – Real Madrid razbio je Barselonu na Nou Kampu (3:1), a Kristijano Ronaldo bio je u centru pažnje.

Izvor:

Autor:

Real Madrid: A, Mesija 2009. niste kaznili?
Getty Images

Najboljem igraču sveta bilo je potrebno svega nekoliko minuta da postane centralna figura prvog susreta Superkupa Evrope.

Najpre je u 80. minutu pogodio za 2:1 i dobio žuti karton zbog skidanja dresa, da bi samo dva minuta kasnije zaradio još jedan – ovoga puta je je glavni arbitar Rikardo de Burgos procenio da je simulirao.

Portugalac je pao posle remplovanja sa Samjuelom Umtitijem, da bi odmah potom ušao u žučnu raspravu sa arbitrom, inače najslabijim pojedincem meča, koga je blago odgurnuo sa leđa.

Taj njegov potez nalazi se u centru pažnje svetskih medija poslednjih nekoliko dana, a Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Španije odlučila je da ga suspenduje na pet mečeva, od mogućih dvanaest.

'Kraljevski' klub će uputiti žalbu na ovakvu odluku, a u međuvremenu podseća članove komisije na situaciju sa 'El Clasica' 2009. godine, kada Argeninac za identičnu stvar nije dobio čak ni javnu opomenu, pošto se to tada nije smatralo 'agresivnim nasrtajem' na arbitra kao što je slučaj danas.

Kakvo je vaše mišljenje – da li je Ronaldo preoštro kažnjen?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve