Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.08.2017.

19:00

Ostojić probio zid, Partizan u finišu do tri boda!

Partizan je pobedio Vojvodinu u Novom Sadu minimalnim rezultatom 1:0 i naneo joj prvi poraz ove sezone u Superligi.

Izvor: SM, MLJ

Autor: SM, MLJ

Ostojić probio zid, Partizan u finišu do tri boda!
StarSport

Jedini gol na meču postigao je Ostojić u 89. minutu meča.

Crno-beli su se time na tabeli bodovno izjednačili sa Novosađanima (12 bodova) posle neočekivanog poraza u prethodnom kolu od Voždovca.

Partizan je u sredu doživeo prvi poraz u Superligi posle godinu dana i sada se pobedom protiv Vojvodine vratio na pobednički kolosek.

Vojvodina je tradicionalno protivnik sa kojim Partizan teško izlazi na kraj. Tako je bilo i ovog puta. U utakmici koja nije obilovala prilikama na strani Vojvodine Partizan je iz nekoliko izglednih prilika uspeo da postigne gol.

Glavni razlog što crno-beli nisu već u prvom poluvremenu imali dva gola prednosti posla udarca glavom Tavambe i nogom Sume je golman Vojvodine Rockov koji je spasio nekoliko neverovatnih udaraca protivnika.

Vojvodina se posle uvodnih 20 minuta utakmice oslobodila pritiska Partizana, počela je da napada, ali su napadi jednih i drugih delovalo jalovo do kraja poluvremena.

Drugo poluvreme donelo je nešto zanimljiviju i dinamičniju igru u kojoj je Partizan pokazivao više energije da napadne. Jedinu pravu priliku Vojvodina je imala posle šuta Subotića sa distance, dok je na drugoj strani i u drugom delu bilo nekoliko opasnijih napada.

Prve znake nesigurnosti golman Vojvodine je pokazao u samom finišu meča i Partizan je to iskoristio posle kornera koji je izveo Petar Đuričković. U šesnaestercu se snašao Ostojić koji glavom zakucava loptu u mrežu za veliko slavlje navijača koji su došli u Novi Sad da podrže crno-bele.

Partizan sada ima 12 bodova koliko i Vojvodina, koja više nije jedina neporažena ekipa uz Crvenu zvezdu, a u Superligi Novosađani više nisu ni jedini koji nisu primili gol.

II poluvreme

90' Do kraja još po jedan pokušaj na obe strane, a posle kornera Vojvodine Bempah je imao priliku da da gol, nije je iskoristio i Partizan se u Beograd vraća sa tri boda.

89' GOOOOOOOOL! Ostojić posle kornera glavom dovodi Partizan u vođstvo 1:0. Asistirao je Petar Đuričković.

88' Prva nesigurnost Rockova koji je "plivao u prazno" posle centaršuta Partizana, ali je lopta otišla u korner.

81' Imali su igrači Vojvodine priliku da iz kaznenog prostora ugroze gol Jovičića, ali su zakomplikovali i od gola nema ništa. Napad Voše predvode uglavnom Malbašić i Mihajlović.

78' Minut pošto je Suma pokušao sa distance da pogodi gol Rockova, vezista Partizana izlazi iz igre i menja ga Saša Ilić.

75' Odlična prilika za Partizan posle udarca glavom Jevotvića, napokon je bio savladan Rockov, ali defanzivci Vojvodine uz malo sreće spašavaju svoj gol.

68' Za samo dva minuta, Partizan je dva puta pretio iz slboodnog udarca, ali je nepremostiva prepreka za sada golman Vojvodine Rockov koji vrhovima prstiju sprečava pogodak.

66' Najbolji pokušaj u drugom poluremenu imao je iz slobodnog udarca Sejduba Suma. Šutirao je na gol Vojvodine ali je Rockov još jednom bo odličan na golu. Posle kornera koji je izveo Partizan potom imali su crno-beli novu šansu, ali je Voša sačuvala gol.

63' Solidan pokušaj Renana koji brani Jovičić. Štoper Vojvodine je šutirao sa tridesetak metara, pa je osim čuvanja Tavambe rešio da preuzme i deo odgovornosti u napadu svoje ekipe.

61' Pokušao je Suma sa 16 metara po zemlji, ali je šutirao pored gola.

59' Partizan pojačava napad Đorđem Jovanovićem koji menja Danila Pantića.

57' Igra se uglavnom na sredini terena, a Vojvodina je dvaput uzastopno zapretila sa boka.

54' Nezanimljivih desetak minuta u nastavku nagoveštava da bi Partizan i Vojvodina mogli da nastave mini-tradiciju u kojoj na mečevima dve ekipe nema golova. Prethodne dve utakmice Partizana i Vojvodine su završavane praznih mreža.

I poluvreme

45' Tvrdo prvo poluvreme okončano je bez golova.

44' Janković i Vulićević pokušali su da upute loptu u kazneni prostor sa desne strane, ali opasnosti po gol Vojvodine nije bilo.

38' U solidnoj poziciji je posle centaršuta bio Tavamba da zatrese mrežu rivala. Vojvodina se odbranila, usledio je korner i gužva u kaznenom prostoru koju su Novosađani lako rešili.

36' Obe ekipe teško dolaze do prilika da ugroze gol protivnika. Partizan je nešto konkretniji, ali se pokušaji uglavnom svode na prekide jer pravih kombinacija i akcija nema.

29' Posle duela Sume i Renana oba igrača su se našla na zemlji sa bolnim grimasama na licu. Isprva se učinilo kao da bi to mogao da bude problem za crno-bele jer je Suma ostao da leži duže, ali se omaleni vezista pridigao i nastavio meč.

26' Dobar napad Vojvodine i slaba realizacija Subotića. Bureković je prošao uz levu aut liniju, centrirao Bempahu lopta se odbila do Subotića koji je šutirao. Lopta je usput zakačila jednog od obrambenih igrača Partizana i mogla da bude neugodna da je šut bio jači.

24' Vojvodina je tek posle dvadesetak minuta uspela da se otrgne pritisku Partizana i da prebaci težište igre na polovinu crno-belih. Jovančić uglavnom pokreće akcije Novosađana.

18' Centaršut Jankovića mogao je da bude vrlo opasan po gol Vojvodine. Jevtović je ovlaš zakačio loptu glavom ali je ona otišla pored gola Novosađana.

15' Fantastična intervencija Rockova! Tavamba posle kornera gađa ugao glavom, ali golman Vojvodine ponovo spašava mrežu neverovatnom odbranom. Crno-beli su tvrdili da je lopta prešla gol liniju, ali je glavni sudija meča Milorad Mažić pokazao da se igra nastavi. Partizan mnogo ofanzivniji i konkretniji u prvih petnaestak minuta.

12' Šutirao je posle kornera i Pantić, ali je njegov šut bio traljav pa nije bilo opasnosti po gol Vojvodine.

11' Navijači Partizana na "Karađorđu" skočili su na noge posle udarca Sume sa sa ivice kaznenog prostora. Zahvatio je spoljnom loptu i šutirao u ugao gola Rockog, ali je ovaj odličnom paradom sprečio siguran gol i vođstvo Partizana.

5' Partizan od starta meča pokazuje da je došao da napada. Igrači crno-belih su agresivni, ali se Vojvodina na početku dobro brani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve