Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.08.2017.

17:00

Bačka prva dala gol Zvezdi, Zvezda prejaka

Crvena zvezda pobedila je Bačku sa 3:1 na svom terenu u petom kolu Superlige Srbije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Bačka prva dala gol Zvezdi, Zvezda prejaka
StarSport

Crveno-beli su ostvarili petu uzastopnu pobedu od početka šampionata i u pobedničkom duhu dočekuju utakmicu protiv ruskog Krasnodara u plejofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Golove za Zvezdu su postigli Pešić u 38, Abraham Frimpong u 54. i Uroš Račić u 86. minutu, a gol za Bačku je postigao Čeković u 81. minutu meča.

Izabranici Vladana Milojevića pokušavaju da na tabeli 'pobegnu' novosadskoj Vojvodini koja igra protiv Partizana i ima sve četiri pobede.

Zvezda je dobro krenula i već od starta meča nametnula tempo koji joj odgovara. Prvu priliku imao je već u trećem minutu Pešić koji je šutirao preko gola. Držala je Zvezda loptu u nogama, stvarala šanse i prvu koju je realizovala došla je posle kornera. Centrirao je Milijaš, a lopta je došla do Pešića koji uz malo sreće glavom pa nogom sprovodi loptu iza leđa Nemanje Jevrića.

Od početka drugog poluvremena, Bačka je igrala mnogo ofanzivnije. Dok je u prvom imala samo jedan šut ka golu Borjana, u nastavku su se otvorili gosti i to im se prvo osvetilo, a potom i isplatilo. U 54. minutu su opet posle kornera primili drugi gol. Lopta se posle udarca Pešića odbila do Frimponga koji od stative pogađa gol i donosi 2:0.

Nije prestala Bačka da napada uprkos lošim centaršutevima i završnici i to je na naplatu došlo posle dobrog prodora Čekovića po levoj strani. Šutirao je u dalji ugao gola Milana Borjana i po prvi put savladao Zvezdinog golmana ove sezone u 81. minutu.

Zvezda do kraja pojačava i tada je viđeno veoma zanimljivih desetak minuta meča u kojima je Račić upisao prvenac u dresu Zvezde iz voleja, još jednom posle kornera u 86. minutu.

Bačka do sada nema nijednu pobedu, ima pet, dok je Zvezda prva na tabeli sa maksimalnim učinkom.

II poluvreme

90' Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata pa je glavni sudija meča Petar Piper posle tri minuta nadoknade svirao kraj meča.

86' GOOOOOOOOL! Račić povećava na 3:1. I treći gol Zvezda daje posle kornera! Još jednom je centrirao Milijaš, glavom je pucao Babić i pogodio prečku, lopta se od prečke odbila do Račića koji iz voleja vraća prednost od dva gola Zvezdi.

84' Već u narednom minutu odličnu šansu propušta Aleksandar Pešić. Ostao je jedan na jedan sa golmanom Bačke, plasirao loptu pored njega, ali previše slabo pa su je pokupili defanzivci gostiju.

83' GOOOOOOOOOL! Prvi gol koji Crvena zvezda prima u ovoj sezoni primila je posle dobrog istrčavanja Čekovića po levoj strani. Čeković od stative matira Borjana i smanjuje na 2:1.

76' Solidan solo prodor Radonjića po sredini, predriblao je nekoliko igrača, ali bez efekta, jer se Bačka odbranila.

71' Deluje kao da Zvezda ne forsira posle drugog gola i da čeka greške protivnika. Pokušao je posle solo akcije Luka Adžić, šutirao preko gola, a na terenu ga je odmah potom zamenio Nemanja Radonjić.

68' Bačka je posle presečene lopte imala kontru četiri na tri, ali su njeni fudbaleri usporili u poslednjih dvadesetak metara pred golom, a nisu se snašli Luković i Varga. Na kraju je šutirao Trivunović, ali je njegov šut blokiran.

62' Bačka bolja u drugom poluvremenu u odnosu na prvo uprkos primljenom golu. Solidan šut imao je i Veseljko Trivunović, lopta je iz slobodnjaka otišla preko gola Borjana.

59' Dobar napad Bačke, lopta kroz sredinu izbacuje Čekovića ispred kaznenog prostora Zvezde gde dobro uklizava Frimpong dva puta i otklanja opasnost.

57' Zvezda u prvih desetak minuta drugog poluvremena napada uglavnom po levoj strani preko Anđelkovića ili Adžića. Posle centaršuta Adžića loptu glavom zahvata Milić ali ne uspeva da povisi na 3:0.

54' GOOOOOOOOL! Abraham Frimpong na pravom mestu za 2:0! Još jedan gol iz kornera Zvezde, dobar centaršut Milijaša do Pešića koga u petercu blokira Živković, lopta se odbija do Frimponga kome sa devet, deset metara iskosa nije bilo teško da pogodi gol od stative.

51' Pokušaj Milića glavom posle centaršuta Milijaša. Dobra lopta kapitena Zvezde koju slabo zahvatio Milić i Jevrić nije imao problema.

47' Bačka je po prvi put zapretila u dve vezane akcije od početka meča, ali nisu iskoristili šansu da ozbiljnije ugroze Milana Borjana. Nešto otvorenije igra Bačka nego u prvom poluvremenu.

I poluvreme

45' U prvom poluvremenu nije bilo previše prekida pa nije bilo potrebe ni da se previše produžava. Petar Piper je pokazao ka svlačionicama u koje zadovoljniji idu igrači Zvezde jer su iz šest šuteva ka golu jedan uspeli da pretvore u pogodak.

38' GOOOOOOOOOOOL! Aleksandar Pešić nastavlja da postiže golove u domaćem šampionatu. Posle centaršuta Milijaša iz kornera Pešić loptu u skoku pogađa prvo glavom pa nogom i ona odlazi u gol za 1:0. Pešić se golom osamio na vrhu liste strelaca ispred Bojana Matića sa pet golova.

36' Pokušao je Pešić iz slobodnog udarca nisko u bliži ugao gola Jevrića, ali je golman uspeo da odbrani. Pokušao je potom i Rikardinjo u dalji ugao, ali je lopta otišla pored gola.

34' Lepa kombinacija Adžića i Anđelkovića, pa potom centaršut po zemlji Anđelkovića do peterca umalo da donesu Zvezdi prednost. Klisura je ispred Pešića intervenisao i lopta je otišla van šesnaesterca gde je fauliran Milijaš.

29' Još jedan opasan napad crveno-belih. Loptu je do Milića dodao Milijaš, Milić šutira dobro, ali Jevrić brani.

26' Stopostotna prilika za Aleksandra Pešića! Rikardinjo je napadaču Zvezde poslao dobru loptu na bok, izbacio ga iza leđa odbrane, Pešić je istrčao sam ispred golmana Jevrića, ali mu je lopta pobegla, a najbolja prilika za Zvezdu je propala.

21' Igra se uglavnom na sredini terena, Crvena zvezda napada, dok Bačka čeka svoju šansu iz kontranapada. Jednu takvu priliku pokušao je da iskoristi Spremo koji je sa 25 metara šutirao, ali je lopta otišla iznad prečke gola Borjana.

15' Pokušao je Milijaš centaršutem iz slobodnog udarca da ugrozi gol Bačke, ali bezuspešno. Bačka je prepustila inicijativu, ali Zvezda ne uspeva da ozbiljnije zapreti poslednjih minuta.

10' Prvi ozbiljan pokušaj Nenada Milijaša! Šutirao je sa ivice šesnaesterca i namučio Jevrića koji se maksimalno istegao i sačuvao mrežu, a loptu izbio u korner.

8' Aleksandar Pešić još jednom je na terenu umesto Ričmonda Boaćija. Pokušao je da 'ćušne' loptu posle gužve u kaznenom prostoru, ali je golman gostiju lako odbranio.

4' Prvi dobar pokušaj za Zvezdu, šutirao je Aleksandar Pešić ali je lopta otišla preko gola Bačke.

1' Početni udarac na meču je izveo Aleksandar Pešić koji je do sada postigao četiri gola u dresu Zvezde i uz Bojana Matića iz Mačve je najbolji strelac Superlige. Kapitensku traku od početka utakmice nosi Nenad Milijaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve