Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.08.2017.

12:32

Despotizam Reala – padaju velikani,nižu se trofeji

Fudbaleri Real Madrida potvrdili su u utorak u Skoplju svoj primat na evropskoj fudbalskoj sceni.

Izvor: AK

Autor: AK

Despotizam Reala – padaju velikani,nižu se trofeji
Foto: Getty images

"Kraljevski" klub je nadigrao Mančester Junajted sa 2:1 u UEFA Superkupu, što je šesti evropski trofej Madriđana u poslednje tri godine, a ima i dve titule prvaka Sveta.

Ono što je posebno impresivno je da je Real u poslednja četiri meseca nadigrao na evropskoj sceni četiri giganta, pre Junajteda pali su Bajern Minhen, Juventus i Atletiko Madrid.

Real je prošlu sezonu završio pobedom nad Juventusom sa 4:1 u finalu Lige šampiona, prethodno je u polufinalu izbacio gradskog rivala Atletiko sa 4:2 u dvomeču, dok je u četvrtfinalu elitnog takmičenja nadigrao Bavarce sa 6:3, posle produžetaka.

Posle dugog perioda u kojem je su tek povremeno stizali do trona, "Kraljevi" su svoj nadimak počeli da konačno na pravi način opravdavaju dolaskom Zinedina Zidana na mesto trenera.

Pod vođstvom legendarnog francuskog fudbalera Real je osvojio LaLigu, te po dva Superkupa Evrope, Svetska klupska prvenstva i Lige šampiona.

Iz ugla političkog rečnika, Real je zaveo u Evropi pravi despotizam – apsolutni je vladar kontinenta, dok ostali nemaju skoro nikakva prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve