Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.08.2017.

14:55

"Vidić je pljuvao krv, a iz Srbije je" (FOTO)

Atmosfera u centru Skoplja polako dostiže vrhunac pred okršaj Mančester Junajteda i Real Madrida.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: B92/NÐ

Na trgu Aleksandar II Makedonski dominiraju navijači 'Crvenih đavola', ali ima i značajan broj onih u bojama 'Kraljevića'.

Momci iz Mančestera su, kao i uvek, najglasniji, a njihova obeležja prisutna su na svakom koraku. Kada smo im rekli odakle smo, nije im trebalo previše da nam se zahvale za Nemanju Vidića.

Od reportera B92.net iz Skoplja Nemanje Đorđevića.

Jedan od najboljih štopera svih vremena, naš Užičanin živa je legenda najpopularnijeg britanskog kluba, tek drugi kapiten stranac u istoriji, a njegova pesma i dalje odzvanja 'Teatrom snova'.

Ovog leta u Junajted je stigao još jedan Nemanja, a 'Đavoli' imaju jasan stav oko pesme svom heroju.

"Nemanja Matić je sjajan igrač i radujemo se što ga je Čelsi pustio, iako mi to i nije najjasnije, ali odlično po nas svakako", počinje priču za B92.net Pol, "Što se pesme tiče, moj stav, ali i svih nas ovde, jeste da mora da je zasluži. Znate, svi kojima pevamo su mnogo 'veliki', ali smatram da Matić poseduje sve sto je potrebno da nas natera da pevamo".

Neki od tih velikana koje je Pol spomenuo, osim našeg Nemanje, jesu ser Mat Bazbi, Džordž Best, Erik Kantona, Vejn Runi...

"Nemanja Vidić je moj omiljeni igrač Junajteda ikada. Iako imam nepunih 30, odgledao sam cu istoriju kluba nebrojano puta, nikada nisam video nekoga ko je bio toliko srcan. Pa samo onaj pokušaj bloka glavom sa zemlje... Pljuvao je krv za naš klub, bukvalno, a iz Srbije je... Mnogo sam bio tužan kada je otišao", kaže Majk, dok ostali simultano klimaju glavom, potvđujući njegove reči.

Fudbaleri Real Madrida i Mančester Junajteda igraju u utorak od 20:45 na Areni Filip II u Skoplju meč Superkupa Evrope.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve