Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.08.2017.

19:14

"Ma kakvo more, Junajted je zakon"

Glavni grad Makedonije, Skoplje je dobilo čast da ugosti dva fudbalska giganta.

Izvor: B92

Autor:B92

B92/NÐ

Stadion Filip II Makedonski u potpunosti je renoviran i ni po čemu ne zaostaje sa najmodernijim fudbalskim objektima na Starom kontinentu, pa je UEFA odlučila da u našem komšiliku bude odigran susret Mančester Junajteda i Real Madrida.

Na ulicama se i dan pre susreta 'Crvenih đavola' i 'Kraljevića' može osetiti duh Lige šampiona, a i sami Makedonci su oduševljeni.

Od reportera B92.net iz Skoplja Nemanje Đorđevića.

"Ja, iskreno, nisam mogao da verujem, ali sam oduševljen. Najbolji drugar i ja smo uzeli karte čim su puštene u prodaju, a vreme do utakmice nikako da prođe. Jedva čekamo", kaže Bojan za B92.net, veliki navijač Vardara, ali i Junajteda.

S druge strane, navijače osvajača Lige Evrope, odnosno Lige šampiona lako je uočiti na ulicama Skoplja. I, dok Realovci lagano šetaju kroz grad, Junajtedovci su uglavnom u pabovima, sa vidno istaktnutim zastavama, a njihova pesma daje štimung na glavom trgu.

"Pratimo naš tim gde god da igra, u suštini – radije ćemo gledati Junajted po Evropi nego ići na more. Ova iskustva su neopisiva i nemaju cenu, a i nema žene i dece", kaže Majk, a sledi kolektivni prasak u smeh, posle kog se nadovezao Luk:

"Zaista je lepo ovde, grad je divan, a devojke prelepe. Hrana je sjajna, a pivo hladno i jeftino. I, još sutra igraju naši momci. Da li možemo još nešto da tražimo?".

Dok vi razmatrate Lukovo pitanje, uživajte u slikama sa ulica Skoplja i ostanite uz B92.net jer nam je naš Nemanja Đorđević sprema još mnogo toga.

Utakmica Superkupa Evrope igra se u utorak od 20.45.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve