Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.08.2017.

16:52

"Nismo hteli Krasnodar, nemaju limit u budžetu"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da je klub pre žreba priželjkivao Briž ili Dinamo, a ne Krasnodar.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Foto: Starsport

Razlog je kako navodi predubok džep vlasnika ruskog kluba, ali i činjenica da je protivnik nepoznat.

"Krasnodar možda nije tako atraktivan protivnik kao što su Milano, Briž ili Dinamo iz Kijeva. Naravno da Milano nisam priželjkivao, ali lakše bismo prošli Dinamo i Briž nego Krasnodar i priželjkivali smo te klubove", rekao je Terzić.

Ruski tim je osnovan pre devet godina, vlasnik je milijarder Sergej Galicki, a jedina stvar koja sprečava klub da bude mnogo jači jeste finansijski fer plej UEFA, odnosno princip po kome se ne može trošiti više nego što se zaradi.

"Najgore moguće nam se desilo da dobijemo neatraktivnog nepoznatog protivnika sa nelimitiranim budžetom koji može da dovede bilo koga. Kada smo pitali koliki je budžet, oni su nam odgovorili da nemaju limit. Budžet za igrače im je oko 80 miliona evra, međutim njima problem nisu pare nego poštovanje finansijskog fer pleja i to je jedino što ih koči da dovedu igrače od 15, 20 miliona evra", kaže Terzić.

Ipak, dobre igre Crvene zvezde po njegovom mišljenju daju igračima za pravo da veruju u prolaz i da se mogu 'sudariti' sa bilo kime.

"Krasnodar je sigurno jedan od najorganizovanijih klubova u Rusiji sa najboljim uslovima, infrastrukturom i stadionom i prebogatim vlasnikom kome je fudbalski klub i pasija i prioritet da ga podigne na neki pijadestal i ruskog i evropskog fudbala. Sigurno će imati tešku prepreku u vidu Crvene zvezde, videćemo, muški ćemo se boriti, verovati da je nama mesto u Ligi Evrope, a ne njima", zaključio je generalni direktor crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve