Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.08.2017.

14:30

LaLiga odbila 222 miliona € za Nejmara!

Kao što je najavljeno, španska LaLiga odbila je da prihvati isplatu PSŽ od 222 miliona evra za transfer Nejmara iz Barselone.

Izvor: AK

Autor: AK

LaLiga odbila 222 miliona € za Nejmara!
Foto: Getty images

Španska liga je najavila da će se žaliti UEFA jer PSŽ krši pravila Finansijskog fer-pleja (FFP), iako nema legalnih osnova da odbije transfer koji je ispunjava pravila ugovora.

Po ugovoru Nejmara i Barselone od prošle godine, on može da napusti Nou Kamp ako neki klub ponudi 222 miliona evra, što je PSŽ i učinio.

"Možemo da potvrdimo da su legalni zastupnici igrača dušli u Ligu da polože depozit za klauzulu, ali je to odbijeno", saopštio je portparol LaLige.

PSŽ naravno može da "zaobiđe" LaLigu preko FIFA, s obzirom da transfer ispunjava jedan od uslova iz ugovora Nejmara i Barselone.

Što se tiče UEFA i FFP, odluka o tome da li PSŽ krši ovo pravilo, prema kom ne sme da ima gubitke na godišnjem nivou ili više od 39 miliona evra tokom tri godine, biće doneta krajem avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve