Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.08.2017.

21:23

LŠ: Adebajor izbacio Briž, kraj Hadžijeve bajke

Fudbaleri CSKA, Slavije iz Praga, APOEL i Bašakšehira plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

LŠ: Adebajor izbacio Briž, kraj Hadžijeve bajke
Foto: Getty images

CSKA je minimalnom pobedom u Moskvi potvrdio trijumf nad AEK, koji je nadigrao 2:0 u prvom susretu u Atini.

Utakmicu na Himki areni je rešio Izraelac Bibras Natho, pogotkom u 74. minutu, dva po ulasku u igru sa klupe za rezerve.

Prvak Češke Slavija je eliminisala beloruski BATE, uprkos porazu od 2:1 u revanšu u Borisovu. Praški tim je prošao zahvaljujući minimalnoj pobedi kod kuće, odnosno golu u gostima.

BATE je poveo već u petom minutu preko Signeviča, a trenutak odluke dogodio se minut pre poluvremena kada je Škoda zatresao mrežu beloruskog šampiona.

Signevič vraća nadu domaćinu već u prvom minutu nastavka meča, ali BATE u nastavku ne uspeva da postigne gol koji mu je bio potreban za prolaz.

Srpski fudbaler Nemanja Milunović odigrao je ceo meč za BATE, kao i crnogorski reprezentativac Marko Ivanić.

APOEL je sprečio rumunski Vitorol da u debitantskoj sezoni stignu do LŠ. Kiprani su eliminisali tim Georga Hadžija posle produžetaka jer je u renvašu u Nikoziji bilo 1:0, kao i u prvom susretu u Rumuniji.

Kiprani su dodatnih pola sata igre izborili golom Karlaa u 54. minutu, a onda nokautirali Vitorul sa dva ekspresna gola na startu produžetaka, preko Merkisa i De Kamarga. Pobedu je u 105. minutu potvrdio Efrem.

Malo iznenađenje priredio je turski vicešampion Bašakšehir, koji je izbacio Klub Briž. Nakon 3:3 u Belgiji, istanbulski tim je slavio sa 2:0 na svom terenu.

Meč je rešen u prvom poluvremenu, a junak Bašakšehira bio je Emanuel Adebajor, koji je prvo doneo vođstvo u sedmom minutu posle dodavanja Gaela Klišija, a potom asistirao bh. reprezentativcu Edinu Višći za 2:0 u 34.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve