Nova vest
Fudbal

Subota, 29.07.2017.

13:23

"Teren je pozornica, mi scenaristi, reditelji..."

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da ekipa mora pobedu protiv Sparte da ostavi iza sebe i da se u potpunosti koncentriše na meč protiv Rada.

Izvor:

Autor:

crvenazvezdafk.com

"Dobro je za nas da nemamo probleme sa povredama i umorom. Jednostavno, naš je posao takav kakav je. Utakmica protiv Sparte je bila i ostala iza nas. Okrećemo se utakmici protiv Rada", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda će u nedelju gostovati Radu u drugom kolu Superlige Srbije.

"Rad je klub koji gaji filozofiju, a ta filozofija je s igračima iz omladinske škole. Ipak, tu su i igrači koji imaju iskustvo, jer već par godina igraju u Super ligi Srbije. Oni su dobra 'ekipica' u svim linijama, nadahnuta, motivisana, poletna. To je protivnik kog maksimalno poštujemo i tako ćemo se i spremati za utakmicu", rekao je Milojević.

Trener Zvezde kazao je da ga izuzetno raduje što su navijači zadovoljni igrom protiv Sparte.

"Uvek mi je drago što je publika srećna. Ja teren doživljavam kao pozornicu, a mi smo scenaristi, reditelji... Fudbal se igra za publiku. Ponosni smo na to kada svi ljudi sa stadiona odu nasmejani i zadovoljni onim što su videli. Mi treniramo, radimo da to tako bude. Volimo kada publike ima više na stadionu, to prija. Ali svkako, moramo da ostanemo na zemlji. To je samo putokaz kojim pravcem treba da idemo. Voleo bih da vidim kontinuitet, a mi ćemo se truditi da bude što više ovakvkih trenutaka", rekao je Milojević.

On je ponovio da ne želi da se diže euforija u ekipi posle pobede nad Spartom.

"U sportu, ali posebno u klubu kao što je Zvezda, nemate vremena da razmišljate i uživate u onome što ste uradili. Možete u tom trenutku posle utakmice, ali već sutradan morate da se okrenete narednom izazovu, morate da se dokazujete, jer će sve ono ranije izgubiti značaj, pogotovo ako ne ponovite rezultat ili igru. Ne želim euforiju, jer ne vidim razlog zašto bi se ona pojavila", rekao je Milojević.

Novinare je zanimalo šta Milojević misli o igri Gelora Kange na utakmici protiv Sparte, ali on je rekao da ne želi da priča pojedinačno o svakom igraču, kao i da su za njega "svi igrači najbolji" i da su imali veliki uticaj konačan ishod utakmice.

"Za mene su svi igrači najbolji i ne mogu da ih delim. Voleo bih da svaki put neko od igrača iskoči u prvi plan... Ovo je kolektivni sport, a ne pojedinačni. Meni je kod igrača prevashodno bitno ponašanje na terenu, ali i u svlačionici. Kada je narušena atmosfera u svlačionici to se odražava na teren i obrnuto. Volim kada igrači igraju jendi za druge na terenu", rekao je trener crveno-belih.

Utakmica drugog kola Superlige Srbije između Rada i Crvene zvezde igraće se u nedelju od 19.00 na Banjici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve