Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.07.2017.

16:45

Strujni kabl odlaže meč drugog kola Superlige

Utakmica drugog kola Superlige Srbije između Radničkog iz Niša i Mladosti iz Lučana odložena je za 23. avgust zbog oštećenja podzemnog strujnog kabla na Čairu.

Izvor:

Autor:

Strujni kabl odlaže meč drugog kola Superlige
Getty Images

Duel je najpre bio planiran za petak, kao uvodni u drugu rundu nacionalnog šampionata.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Superlige, zbog bezbednosti gledalaca, a shodno izveštaju stručnih službi da navedeni kvar ne može biti otklonjen u narednih nekoliko dana, direktor takmičenja je, uz saglasnost klubova, doneo odluku da se utakmica odigra u novom terminu.

Izvođači radova za obnovu Čaira obavestili su klub da stadion nije bezbedan za odigravanje meča jer je potrebna hitna intervencija na elektro instalacijama.

EPS distribucija je dopisom obavestila Radnički da su izlaskom na teren utvrdjene nepravilnosti, odnosno da je priključni vod, koji je zatečen na licu mesta, tehnički neispravan i nebezbedan za gradjane i okolinu.

"Imajući u vidu da je bezbednost gledalaca i učesnika utakmice na prvom mestu, Radnički je zatražio da FŠ i Zajednice Superlige da odlože odigravanje ove utakmice do daljnjeg jer na teritoriji Niša i Nišavskog okruga ne postoji nijedan stadion, odnosno sportski objekat koji ispunjava uslove propisanim od FŠ-a i Zajednice Superlige za odigravanje prvenstvenih utakmica", navode iz Radničkog.

Nišlije su na premijeri poražene od beogradskih crveno-belih na Marakani (3:0), dok je Mladost remizirali sa povratnikom u elitni rang – ekipom Zemuna (1:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve