Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.07.2017.

17:48

Adžić: Sparta nije favort

Fudbaler Crvene zvezde Luka Adžić rekao je danas da ne misli da je Sparta favorit u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici za Ligu Evropa.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Adžić: Sparta nije favort
StarSport

On je istakao i da veruje da će ove sezone imati znatno veću minutažu u crveno-belom dresu.

"Ne bih ništa najavljivao. Imamo starije igrače koji treba da pričaju o tome. Ja čekam svoju šansu, a ukoliko je dobijem, trudiću se da je iskoristim i daću 100 odsto svojih mogućnosti. Mislim da sam negde pročitao da je Sparta favorit, ali ja ne mislim tako", rekao je Adžić za klupski sajt.

Zvezda će u četvrtak od 20.30 na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Spartu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Ovaj 18-godišnji vezni fudbaler rekao je da kao igrač ima znatno manju tremu nego kada je bio samo navijač.

"Mnogo je drugačije sada. Kada si navijač, sa strane sve to drugačije izgleda. Gledaš igrače u tunelu kako izlaze, kakva je atmosfera pre utakmice, osluškuješ pun stadion... Kad si na terenu nekako sve to doživljavaš normalnije nego navijač, prizeminiji si i koncentrisaniji. Mirniji sam na terenu nego na tribinama. Ranije kada god bih se spremao da gledam Zvezdu u Evropi, imao sam nenormalnu tremu, veću od igrača", rekao je Adžić.

Ove sezone Adžić je nastupio na dve utakmice, a protiv Radničkog na premijeri sezone našao se u startnoj postavi. Poverenje trenera opravdao je asistencijom za gol u završnici prvog dela igre.

"Prošle sezone sam imao deset nastupa, a mislim da sam mogao da ih imam i više. Zadovoljan sam, ipak, jer sam izlazio iz teške povrede. Dao sam dva gola, jedan jako bitan u Gornjem Milanovcu. Sada je sezona počela asistencijom i ubedjen sam da ću imati veću minutažu nego prošle sezone", rekao je Adžić.

On smatra da je veoma važno to što je Crvena zvezda novu sezonu u Super ligi Srbije počela pobedom protiv Radničkog od 3:0.

"Prvo kolo je bilo dosta teško, a Zvezda uvek ima problema u tom prvom kolu. Nastala je ta neka loša tradicija, ali mislim da smo dobro odigrali. U mlađim kategorijama nisam imao problema sa otvaranjem sezona, preneo sam tu svoju enegiju i u ovu sezonu, a mislim da igrač Zvezde nikada ne treba da ima strah ni od jednog protivnika, posebno u našoj ligi gde smo uvek mi favoriti", rekao je Adžić.

Fudbaler Zvezde rekao je da nije u potpunosti fizički spreman, ali da veruje da će kroz utakmice podići kondiciju i da će biti spreman za 90 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve