Nova vest
Fudbal

Subota, 22.07.2017.

22:00

Đukić: Leonardo se pita da li će igrati

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je zadovoljan stavom ekipe u pobedi od 6:1 protiv Mačve na početku Superlige Srbije.

Izvor:

Autor:

Đukić: Leonardo se pita da li će igrati
StarSport

Đukić je istakao i da računa na Leonarda, ali da je važna želja Brazilca da ostane u klubu.

"Veoma je važno dobro početi odbranu titule. Veoma sam zadovoljan, odlično smo počeli utakmicu, izgledalo je da je bila laka, ali nije nimalo bila laka. Kada se dobro uđe umeč, kada igramo agresivno i tvrdo, izgleda lako. Igrali smo protiv dobrog protivnika, najbitniji je dobar stav ekipe, ovo je važno za samopouzdanje da se dobro pripremimo za utakmicu protiv Olimpijakosa", rekao je Đukić.

Partizan je u Beogradu pobedio Mačvu sa 6:1, u prvom kolu Superlige Srbije.

Đukić je naveo da je zadovljan što su različiti fudbaleri postigli golove, "da ne bude sve na dvojici" i da je važno da se golovi raspodele.

"Uvek može bolje, mi ćemo popravljati stvari koje možemo da popravimo. Početak je sezone, napredovaćemo i poboljšavati šta treba", dodao je on.

Trener srpskog šampiona istakao je da Brazilac Leonardo nije bio u sastavu Partizana pošto u petak nije trenirao. Spekuliše se da će Leonardo napustiti Partizan, pošto ima dobru ponudu iz Al Ahlija.

Upitan da li će Leonardo biti u sastavu za utakmicu protiv Olimpijakosa, u utorak u Beogradu, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Đukić je odgovorio:

"Suma ima snage za 20 minuta"

"Utorak je daleko, od mene ne zavisi ništa, već od njega najviše. Bitan je njegov stav i njegova želja. Leonardo je naš igrač, računamo na njega, samo je potrebno da on računa na nas".

Najskuplje pojačanje u istoriji Partizana Sejduba Suma igrao je nešto više od pola sata protiv Mačve.

"On je odličan igrač i najbitnije je da uđe u fizičku formu. Još nije u top formi, polako ga spremamo. Mislim da nije spreman za više od 20 minuta protiv Olimpijakosa", rekao je on.

Đukić je rođen u Šapcu i ponikao je u Mačvi, a novinare je zanimalo šta misli o visokoj pobedi Partizana.

"Srećan sam zbog Partizana. Mačva je dobra ekipa, sigurno da njihova liga počinje od sledećeg kola. Bitno je da ih krasi ono što ih je krasilo do sada, čvrsta i sigurna igra u defanzivi. Oni su dobra ekipa, ovo će prebroditi", rekao je Đukić.

Trener Mačve Dragan Aničić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio, ali da njegova ekipa ne sme da dozvoli ovako težak poraz.

"Iz mnogo naših početničkih grešaka su došli do visokog rezultata u prvom poluvremenu. U drugom smo počeli nešto da igramo, ali da bismo se suprotstavili ekipi kakva je Partizan morate da igrate mnogo iznad svojih mogućnosti, a ne ispod. Ovim ne bih da umanjim pobedu Partizana, bili su bolji, ali mi sebi ne smemo da dozvolimo poraz sa ovoliko golova razlike. Ne bih rekao da su igrači imali tremu, ostaje nam da analiziramo zašto se ovo desilo, da ispravimo greške, da se to više ne ponavlja", rekao je Aničić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve