Nova vest
Fudbal

Subota, 22.07.2017.

17:00

Salah i Kutinjo za prvi trofej Liverpula u sezoni

Ekipa Liverpula osvojila je četrnaesto izdanje 'Premijer lige Azije'

Izvor:

Autor:

Salah i Kutinjo za prvi trofej Liverpula u sezoni
Getty images

'Crveni' su u finalu u Hongkongu savladali Lester Siti posle preokreta – 2:1 (2:1).

'Lisice' su bolje krenule i stigle do vođstva preko Islama Slimanija u 12. minutu, kada se Alžirac najbolje snašao na drugoj stativi i centaršut Kristijana Fuksa pretvorio u gol.

Međutim, već do odlaska na odmor ekipa Jirgena Klopa stigla je do preokreta, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno i za konačni trijumf.

Najpre je novajlija Mohamed Salah posle divne asistencije Filipa Kutinja izjednačio, samo osam minuta kasnije, da bi potom upravo Brazilac postigao fantastičan pogodak, u svom stilu – snažnim udarcem u gornji dalji ugao sa ivice kaznenog.

Naš mladi reprezentativac Marko Grujić dobio je šansu na startu nastavka, zamenivši Roberta Firmina, i ostavio solidan utisak.

Nešto ranije, Kristal Palas zauzeo je treće mesto na turniru koji se održava od 2003. godine, savladavši Vest Bromič Albion 2:0 (2:0), uz sjajan pogodak našeg Luke Milivojevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve