Nova vest
Fudbal

Subota, 22.07.2017.

15:42

Konte nadigrao Vengera – Čelsi razbio Arsenal

Fudbaleri Čelsija ubedljivo su nadigrali Arsenal 3:0 u prijateljskom meču u Pekingu.

Izvor: AK

Autor: AK

Konte nadigrao Vengera – Čelsi razbio Arsenal
Foto: Tanjug/AP/Mark Schiefelbein

"Plavci" su londonski derbi rešili krajem prvog poluvremena pogocima Vilijana i Miši Batšuaji, koji je konačan rezultat postavio svojim drugim golom na startu drugog poluvremena.

Bio je ovo prvi test meč Čelsija ovog leta, prva utakmica od finala FA Kupa u kojem je poražen upravo od "tobdžija" 2:1 na Vembliju krajem maja.

Engleski šampion je u potpunosti nadigrao gradskog rivala, imao desetak šuteva više, a kada su u pitanju direktne pretnje na gol odnos je bio 9-1.

Čelsi je meč počeo u sastavu: Kurtoa – Kejhil, Luiz, Aspilikueta – Alonso, Fabregas, Kante, Mozes – Pedro, Vilijan, Batšuaji. U drugom poluvremenu Antonio Konte je šansu dao Kabaljeru, Klark-Salteru, Remiju, Tomoriju, Kenediju i Bejkeru.

S druge strane, Arsen Venger je utakmicu počeo u postavi: Ospina – Bramal, Monreal, Mertesaker, Mitland-Nils – Džaka, Ramzi – Ivobi, Ezil, Okslejd-Čemberlen – Lakazet. Kao rezerve su u nastavku zaigrali Kokelan, Elneni, Žiru, Kolašinac, Kosjelni, Velbek, Nelson, Vilkok i Malen, koji je pogodio stativu u 86. minutu.

Čelsi u nastavku priprema za novu sezonu igra sa Bajernom (25. jul), Interom (29), a onda ima novi okršaj sa Arsenalom za trofej, ovaj put Komjuniti šilda 6. avgusta.

S druge strane, Arsenal posle prvog poraza ovog leta (Sidnej 2:0, Zapadni Sidnej 3:1, Bajern 1:1 (penali 3:2)) ide na Benfiku (29), pa Sevilju (30) na svom Emirejts kupu, pre pomenutog novog derbija Londona na Vembliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve