Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.07.2017.

20:14

LŠ: Vardar preokretom izbacio Malme!

Fudbaleri Vardara, BATE Borisova i Astane prva su tri tima koja su se plasirala u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

LŠ: Vardar preokretom izbacio Malme!

Vardar i BATE su eliminisali Malme i Alaškert pobedama od po 3:1 posle preokreta, dok je Astana prošla Spartaks Jurmalu remijem 1:1.

Malme je poveo golom Markusa Rosenberga iz penala u 16. minuta, da bi Vardar preokrenuo u roku od pet sredinom drugog poluvremena.

Poravnao je Boban Grnčarov u 56, da bi pet minuta kasnije Žuan Felipe promašio penal, ali se lopta odbija do Tigrana Bersegjana koji preokreće.

Tačku na pobedu i plasman Vardara u narednu rundu stavlja Boban Nikolov u nadoknadi vremena u Strumici.

BATE je nakon razočaravajučih 1:1 kod kuće savladao Alaškert 3:1 u revanšu u Jermeniji. Domaćin je poveo preko Srbina Uroša Nenadovića već u 18. minutu, ali Belorusi preokreću u narednih 20-ak pogocima Mihaila Gordejčuka.

Konačan rezultat 12 minuta pre kraja postavlja Maksim Volodko, na asistenciju još jednog Srbina Marka Ivanića.

Astana se mnogo kockala sa Letoncima, kazahstanski tim je poveo 1:0 preko Patrika Tvumasija u 59. minutu, a zbog 1:0 u gostima izgledalo je da je to kraj priče.

Međutim, Edgars Vardanjans poravnava 18 minuta pre kraja, pa je Spartasku sledeći gol bio dovoljan za neočekivan plasman u treću rundu, ali je Astana uspela da sačuva prednost.

Dalje je prošao i šampion Azerbejdnažan Karabag, koji je nakon 5:0 u prvom meču, nadigrao gruzijsku Samtrediju i 1:0 na gostovanju u revanšu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve