Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.07.2017.

17:12

Čelsiju izmakao Lukaku, pa žele Aguera

Fudbalski klub Čelsi ozbiljno je zainteresovan za napadača Mančester sitija Serhija Aguera, preneo je Skaj.

Izvor: PT

Autor: PT

Čelsiju izmakao Lukaku, pa žele Aguera
Getty Images

Čelsi u letnjem prelaznom roku nije uspeo da dovede Romelua Lukakua, koji je iz Evertona prešao u Mančester Junatejted, a sa Stamford Bridža će gotovo sigurno otići Dijego Kosta, pa trener "plavaca" Antonio Konte želi da kupi napadača.

Skaj je preneo da je Čelsi "ozbiljno i snažno" zainteresovan za Aguera, ali da će londonskom klubu biti teško da realizuje transfer, pošto Mančester siti ne želi da proda svog napadača.

Otkako je konzorcijum iz Abu Dabija kupio Siti 2008. godine, nije se dogodilo da igrač bude prodat bez zajedničke odluke i dozvole vlasnika i uprave.

Novinari su u maju pitali predsednika Sitija Kalduna al Mubaraka da li će Aguero ostati, a on je odgovorio potvrdno.

"Apsolutno. U to nikada nije bilo sumnje. Čitao sam mnogo spekulacija o tome i to je smešno. Aguero je jedan od najboljih fudbalera sveta, a mi smo klub koji želi da osvoji svako takmičenje. Aguero mora da bude u klubu", rekao je on.

Aguero je bio najbolji strelac Sitija u Premijer ligi prošle sezone sa 20 golova. Posle poslednje prvenstvene utakmice protiv Votforda (5:0), u kojoj je Aguero bio dvostruki strelac, trener Sitija Pep Gvardiola rekao je da neće prodati argentinskog napadača.

"Na svakoj konferenciji za medije isto pitanje. Aguero će ostati u Sitiju i sledeće sezone. Da li ste zadovoljni?", rekao je tada Gvardiola.

Aguero je 2011. godine iz Atletiko Madrida prešao u Siti, a ugovor mu ističe za tri godine. On je do sada odigrao 253 utakmice i postigao 169 golova za Siti, sa kojim je osvojio dve šampionske titule, dva Liga kupa i Komjuniti Šild.

Britanski mediji su prethodnih dana spekulisali da je Konte zainteresovan i za Pjera-Emerika Obamejanga iz Borusije Dortmund, Alvara Moratu iz Real Madrida, kao i za napadača Torina Andreu Belotija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve