Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.07.2017.

21:14

Murinjo: Lukaku i Runi su neuporedivi

Romelu Lukaku oduševio je Žozea Murinja na debiju za Mančester Junajted, iako nije bio strelac nijednog od pet golova svog tima.

Izvor: AK

Autor: AK

Murinjo: Lukaku i Runi su neuporedivi
Foto: Getty images

Junajted je savladao Los Anđeles Galaksi 5:2, a Belgijanac je zaigrao nekoliko dana nakon što je stigao među "Crvene đavole" umesto Vejna Runija.

"Runi i Lukaku su neuporedivi, Runi kod nas nije igrao špica. Lukaku je centarfor, igra iza protivničke odbrane. Vrlo je brz i dobra stvar je što mi je pokazao da je timski igrač, ne misli na sebe, već na napredak tima", rekao je Murinjo.

Slavu Lukakuu je ukrao mladi napadač Junajteda Markus Rašford, koji je bio dvostruki strelac u L.A, uz Maruana Felainija, Henriha Mhitarjana i Antonija Marsijala.

Junajted je doveo Lukakua iz Evertona za 75 miliona funti (uz 15 miliona kroz potencijalne bonuse), dok se Runi posle 13 godina na Old Trafordu gde je postao najbolji strelac u istoriji kluba vratio na Gudison park.

"Đavoli" sledeći meč igraju sa Real Solt Lejkom 18. jula, a potom ih očekuju spektakli sa Mančester Sitijem (21), Real Madridom (23), Barselonom (27), te Valarenga (30) i u generalnoj probi za novu sezoni Sampdorija (02. avgust).

Junajted će sezonu otvoriti protiv Real Madrida u Superkupu Evrope 8. avgusta u Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve