Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.07.2017.

14:26

Ovako su navijači Ajaksa podržali svog igrača

Navijači Ajaksa pokazali su solidarnost sa porodicom fudbalera "Kopljanika" Abdelaka Nurija koji je na nesrećan način završio svoju fudbalsku priču.

Izvor: B92

Autor:B92

Ovako su navijači Ajaksa podržali svog igrača
YTSS

Nuri je tokom utakmice protiv Verdera kolabirao, lekari su reagovali, a posle ispitivanja je ustanovljeno da ima teško oštećenje mozga i da neće više moći da igra fudbal.

Više stotina navijača se okupilo ispred kuće roditelja Abdelaka Nurija i pesmom, bakljama i uzvikivanjem nadimka igrača ukazalo počast 20-godišnjem fudbaleru Ajaksa.

Nuri je u 70. minutu prijateljske utakmice protiv Verdera pao na zemlju, sudija je prišao, a igrač je već tada bio u nesvesti. Lekari su mu deseetak minuta ukazivali pomoć pre nego je odvezen helikopterom do bolnice. Iz bolnice su stigle loše vesti, pa igrač koji je za mladu ekipu Ajaksa na 45 mečeva postigao 11 golova, a za U19 tim Holandije na 19 utakmica dao devet golova, neće više moći da igra.

U jednom trenutku su iz kuće izašli roditelji fudbalera koji su se zahvalili na podršci pristalica Ajaksa,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve