Nova vest
Fudbal

Subota, 15.07.2017.

09:18

Murinjo računa na Ibrahimovića

Zlatan Ibrahimović ipak bi mogao da ostane u Mančester Junajtedu i sledeće sezone, sudeći prema rečima Žozea Murinja.

Izvor: AK

Autor: AK

Murinjo računa na Ibrahimovića
Foto: Getty images

Šveđanin se oporavlja neočekivano brzo od povrede kolena, spekuliše se da bi mogao već u oktobru na teren, mada Portugalac smatra da će to biti tek u decembru.

Ibrahimović je došao prošlog leta u Junajted i potpisao ugovor na godinu dana, uz klauzulu "Đavola" da ga produži na još jednu sezonu.

"Ako odluči da sačeka decembar, zašto da ne? Razgovaramo i razmenjujemo ideje. Zlatan nije želeo da se krije iza povrede. To bi bilo lako. Nije srećan kako je završio sezonu. Postavio je sebi izazov da se vrati i igra na najvišem nivou. Mi smo mu otvorili vrata da se oporavlja sa našim timom i bude deo nas", rekao je Murinjo.

Bio je prvi strelac tima sa 28 golova na 46 utakmica, ali je tragično završio debitantsku sezonu u Engleskoj teškom povredom kolena u poslednjem minutu revanša četvrtfinala Lige Evrope protiv Anderlehta.

Junajted je ovog leta doveo dva pojačanja, štopera Viktora Lindelofa i napadača Romelua Lukakua, ali je Murinjo najavio dolazak još jednog do najviše dvojice fudbalera.

Već nedeljama se spekuliše o Eriku Dajeru iz Totenhema, Ivanu Perišiću iz Intera i srpskom reprezentativcu Nemanji Matiću iz Čelsija.

"On je igrač Čelsija pa ne mogu da govorim o njemu. Moramo poštovati klub, trenera, vlasnika. Ipak, Junajted nije zatvorio svoja vrata. Potrebno nam je još igrača, želeli smo četvoricu, pa je 50 odsto posla gotovo. Potrebna su nam još dvojica, najmanje jedan, ali je sve teško", istakao je Portugalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve