Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.07.2017.

21:49

LE: Dva gola Šćepovića, blamaža Galatasaraja

U četvrtak su na programu gotovo svi mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a nekoliko ekipa obezbedilo je lepu prednost pred revanše naredne nedelje.

Izvor:

Autor:

LE: Dva gola Šćepovića, blamaža Galatasaraja
Getty Images

U prvom meču dana, jedini srpski predstavnik u najmasovnijem evropskom takmičenju, Crvena zvezda je na neverovatan način ostala bez trijumfa u Pavlodaru protiv Irtiša (1:1), dok je Makabi našeg Predraga Rajkovića u Tel Avivu savladao islandski Rejkjavik – 3:1.

Videoton, koji sa klupe predvodi bivši trener Partizana Marko Nikolić, lako je pobedio Kalju u Estoniji sa 3:0, uz dva gola iz penala Marka Šćepovića. Još jedan bišvi član crno-belih, Danko Lazović igrao je do 78. minuta za goste.

Iznenađenje dana priredio je švedski Estersund savladavši turski Galatasaraj, pogocima u poslednjoj trećini meča, iako su favorizovani gosti igrali u veoma jakom sastavu – 2:0.

Kajrat, koji je pre dve godine eliminisao Zvezdu, odigrao je samo 1:1 na svom stadionu protiv albanskog Skenderbega, Rabotnički i Dinamo iz Minska odigrali su meč sa istim rezultotom u Skoplju, dok je norveški Bran iznenadio Ružomberok, ekipu koja je prethodno izbacila Vojvodinu, minimalnim trijumfom u Slovačkoj – 1:0.

Makedonska Škendija bila je sigurna kao domaćih protiv finskog Helsinkija 3:1, danski Brenbi je sa 2:0, takođe kod kuće, porazio drugog finskog predstavnika VPS, a najviše pogodaka viđeno je u okršaju Haugesunda i poljskog Leha, a na kraju su slavili Norvežani – 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve