Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.07.2017.

15:30

Neshvatljiv potez Anđelkovića koštao Zvezdu pobede

Crvena zvezda remizirala je sa Irtišom u Pavlodaru u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope – 1:1 (0:0).

Izvor:

Autor:

Neshvatljiv potez Anđelkovića koštao Zvezdu pobede
crvenazvezdafk.com

Crveno-beli su imali prednost bukvalno do poslednjih trenutaka susreta, ali je onda Dušan Anđelković totalno neshatljivo i nepotrebno igrao rukom, a Stefan Živković iz penala u 93. minutu postavio konačan rezultat susreta.

Prethodno je Ričmond Baoći, takođe sa jedanaest metara, doveo svoj tim u vođstvo sigurnim šutem, što mu je bio već četvrti pogodak u tri meča kvalifikacija.

Ekipa Vladana Milojevića i te kako ima za čime da žali, posebno zbog činjenice jer je bila bolji i konkretniji rival tokom većeg dela susreta, iako se dobrano namučila tokom puta od 5.300 kilometara, odnosno moranja da izađe na teren bez treninga posle samo 16 časova provedenih u Pavlodaru.

Srpski vicešampion krenuo je angažovanije, držao loptu u nogama i tražio način da ugrozi gol Kazahstanaca. Najviše se trudio povratnik u tim Gelor Kanga, ali su sva tri njegova šuta u prvih 45 minuta išla pored ili preko gola.

S druge strane, Irtiš nije uspevao ozbiljnije da zapreti, pa je u prvom poluvremenu Filip Manojlović morao da interveniše posle samo jednog bezobasnog pokušaja sa distance.

Crveno-beli nisu menjali ništa u igri ni u nastavku, što im se isplatilo već posle pet minuta igre – Mario Maslać, jedan od trojice srpskih internacionalaca u redovima domaćih, srušio je Kangu, a spomenuti Ganjanin zakucao loptu u same rašlje.

Mogli su gosti u preostalih nešto više od pola časa i da povećaju vođstvo, kako bi totalno mirni dočekali revanš, ali u tome nisu uspeli. Ipak, i prikazano u prvom duelu, i pored velikog žala zbog ispuštenog trijumfa za poboljšanje koenficijenta, Crvena zvezda bi bez većih problema morala da eliminiše Irtiš u Beogradu.

Revanš meč je za sedam dana na "Rajku Mitiću", a žreb parova trećeg kola u petak.

U trećem minutu sudijske nadokande, posle jedne naizgled bezazlene duge lopte, Dušan Anđelković je totalno neshatljivo i nepotrebno, namerno zakačio loptu rukom priliko skoka, iako je Manojlović već istrčao i sigurno išao da je uhvati.

Glavni arbitar iz Rumunije je to primetio, pokazao odmah na belu tačku, a Živković iz tek drugog udarca u okvir gola Zvezde rutinski zatresao mrežu
za konačan rezultat – 1:1.

92'
PENAL – I pored nekoliko udaraca iz ugla na obe strane, delovalo je da više neće biti šansi i da će Crvena zvezda sa lepom prednošću. Međutim, onda je usledio šok za sve navijače gostiju.

77' – irtiš je tek na ulasku u finiš duela uspeo koliko-toliko da preuzme inicijativu, ali ne i da zapreti golu gostiju, koji su i dalje bez većih problema uspevali da se odbrane. Trener domaćih je u međuvremenu izvršio sve tri izmene, u nadi da trgne svoj tim, dok je Milojević reagovao uvođenjem Džona Ruisa umesto Rikardinja, odnosno Uroša Račića umesto Boaćija.

65'IZMENA – Vladan Milojević odlučio se za prvu izmenu, pa se na terenu umesto raspoloženog, ali i nedovoljno spremnog, Kange našao Nenad Milijaš, koji samo nekoliko minuta kasnije preti iz slobodnjaka, a Lorija brani šut koji je išao u njegovu stranu mreže, pored zida.

60' – Beograđani su i posle vođstva nastavili da drže loptu i nastavili da prete, da bi golman domaćih morao još jednom da reaguje, posle veoma snažnog i nezgodnog udarca, još jednom, agilnog Kange sa 25 metara, pre nego što je već u sledećem napadu Branko Jovičić, debitant u timu Zvezde, šutirao pored gola na centaršut Srnića.

Nije delovalo da će gosti uspeti ozbiljnije da zaprete, pošto je još jedan udarac sa poludistance bio izblokiran, ali je Kanga u nstavku akcije bio brži od Marija Maslaća, jednog od trojice Srba u sastavu Irtiša, koji ruši Gabonca, a glavni arbitar pokazuje na belu tačku.

Odgovornost još jednom preuzeo Boaći i izuetno sigurno doneo zaluženu prednost srpskog vicešampionu, svojim već četvrtim pogotkom u sezoni
0:1!

51' – GOL Zvezda nije menjala način igre ni u nastavku, a to joj je napokon donelo rezultat posle samo pet minuta drugog poluvremena.

POLUVREME – Kako se bližio odmor Zvezda je pokušala još bržim ritmom da stigne do gola, ipak – i dalje joj je nedostajala koncentracija u završnici. U nekoliko navrata su crveno-beli uspevali da stignu do kaznenog i da pošalju loptu pred samu mrežu, ali ne i da pogode okvir gola.

35' – Posle Srnića, zbog zakasnelog starta žuti karton dobio je i Filip Stojković, posle čega je kazahstanska ekipa imala najbolju priliku na meču. Ponovo je Živković centrirao, a Dautov najbolje skočio na drugoj stativi na pet metara, ali je Manojlović još jednom bio na pravom mestu i lepom paradom uhvatio loptu.

32' – Boaći, najbolji strelac gostiju, po prvi put je uspeo da zapreti posle solo akcije, prevario je dvojicu čuvara i pokušao da gađa dalji ugao sa ivice kaznenog, ali je njegov šut izblokiran.

25' – Nedugo zatim prvu šansu imao je i Irtiš, kada je Kalinin snažno šutirao sa distance, ali je Manojlović bio dobro postavnjen. Usledio je zatim i novi pokušaj Kange, sada posle povratne lopte Ričmonda Boaćija, međutim – i ovaj pokušaj Gabonca, sa desetak metara, odlazi visoko preko prečke.

15' – Irtiš je uglavom pretio akcijama preko bokova ili iz prekida, a odbrana crveno-belih uvek imala spremno rešejnje i bez većih probleme otklanjala potencijalnu opasnost. S druge strane, ekipa Vladana Milojevića pokušavala je da što više ima loptu u nogama i da kroz pâs igru stigne do šanse za vođstvo.

10' – Na ulasku u deseti minut igre, ponovo je Kanga bio u centru pažnje, ali ovoga puta jer je olako izgubio loptu na sredini terena. Domaćin je imao solidnu situaciju, ali je ipak bilo opasnije posle dva vezana udarca iz uglva – kada je srpski internacionalac iz redova domaćih pokušao da pravo iz kornera savlada Filipa Manojlovića, dosta opasno.

6' – Ipak, samo šesdeset sekundi kasnije Zvezda je dvaput zapretila golu Lorije, oba puta preko Gelora Kange. Gabonac je najpre slabo šutirao, posle dobrog prodora i dodavanja u kazneni od Slavoljuba Srnića, da bi u nastavku akcije zapretio daleko opasnije, ali su gosti od svega dobili samo korner.

5' – Uvodnih pet minuta susreta nije nam donelo previše uzbuđenja, igra se uglavnom odvijala na sredini terena, s tim da su Beograđani nešto više vremena imali loptu u svojim nogama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

375 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve