Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.07.2017.

23:55

Đukić: Ulaskom Leonarda stvari su se poboljšale

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe protiv Budućnosti u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

Đukić: Ulaskom Leonarda stvari su se poboljšale
StarSport

Crno-beli su pobedili podgoričku Budućnost sa 2:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Teška utakmica, kao što smo i očekivali. Budućnost je tvrda ekipa sa brzim kontranapadom. Mi smo dominirali od početka, ali smo imali dosta problema u prvom poluvremenu. Falili nam pas i ideja. Ulaskom Leonarda stvari su se mnogo poboljšale. Posle penala utakmica se otvorila, ali nismo iskoristili neke šanse. Konstantno smo ih pritiskali, nismo im dali da se odmore", rekao je Đukić novinarima posle meča.

Revanš meč je za sedam dana u Podgorici.

"Mi smo Partizan, idemo po pobedu i u Podgorici. Nismo tim koji će se zatvoriti i čekati kontranapad. Pokušaćemo da dominiramo i da pravimo igru. Znamo da neće biti lako, oni će igrati mnogo otvorenije, ali imaćemo više prostora. Spremni smo za to, idemo da se borimo. Idemo tamo da radimo svih 90 minuta", dodao je Đukić.

Na pitanje da li je posle ovog meča veći optimista vezano za ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evropa, Djukić je istakao da je optimista jer ima dobru ekipu.

"Ja sam optimista jer imam dobru ekipu. Iz utakmice u utakmicu ćemo da rastemo i da stičemo samopouzdanje. Želim da pokušamo da izborimo Evropu, kao što država želi u Evropsku uniju, tako i mi hoćemo u sportu. Pripadamo Evropi, tamo nam je mesto", kazao je Đukić.

Partizan u drugom poluvremenu nije iskoristio veliki broj prilika, ali to Đukića nije zabrinulo.

"Više me zabrinulo prvo poluvreme kad nismo stvorili prilike, kad smo izgledali malo uplašeni. Možda je to i normalno, s obzirom da počinje sezone, živimo od Evrope. To jeste veliki pritisak, ali nismo gubili strpljenje. Ovo su teški mečevi sa mnogo zamki. Vi ste favorit, svi pričaju to. Nismo išli grlom u Jagode. Nismo primili gol. To je bitna stvar u ovakvim mečevima", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve