Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.07.2017.

20:00

Tandem Đu-Le vodi Partizan ka trećem kolu!

Ekipa Partizana savladala je sa 2:0 Budućnost u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

Tandem Đu-Le vodi Partizan ka trećem kolu!
StarSport

Izabranici Miroslava Đukića slomili su optor gostiju iz Podgorice u drugom poluvremenu kada su postigli oba gola.

Prvo je u 53. minutu sa bele tačke pogodio Đurđević, da bi posle samo 18. minuta u igri Leonardo povisio na 2:0.

Prilikom prvog gola igrač Budućnosti, Filip Mitrović, očigledno je igrao rukom, pa sudiji nije ostavio dilemu da li da dosudi penal, ili ne.

Napadač Partizana je uzeo loptu i uz malo sreće uspeo da savlada Mijatovića.

Kada je reč o drugom golu, velika zasluge idu Tavambi koji je sjajno pronašao Leonarda na drugoj stativi.

Brazilac je odlično “otvorio stopalo“ i poslao loptu u dalji ugao golmana Mijatovića.

Do kraja utakmice crno-beli su imali priliku da dođu i do trećeg gola, ali Tavamba i Đurđević nisu bili precizni.

Revanš meč je na programu za nedelju dana u Podgorici.

Od starta utakmce Partizan je nametnuo svoj ritam, dok je Budućnost čekala priliku iz kontre. Podgoričani su se odlično branili, a crno-beli su konstantno pritiskali, ali bez puno šansi.

Đurđević je u 12. minutu pripretio iz slobodnog udarca, dok se samo osam minuta kasnije Tavamba loše snašao unutar 16 metara.

Do kraja poluvremena priliku da Partizan na odomor ipak ode sa prednošću imao je Kamerunac. Posle centaršuta Vulićevića, Tavamba je skočio, ali je loše zahvatio loptu i tako propustio dobru priliku.

Ispostaviće se da je ulazak u igru Leonarda na početku durgog poluvremena bio od velike važnosti. Brazilac je uneo dosta agilnosti u redove Partizana što se odmaj videlo u rezultatu.

Za samo deset minuta crno-beli su rešili meč i tako došli do važnog trijumfa. Prvo je u 53. minutu posle očiglednog igranja rukom Mitrovića, Đurđević pogodio sa bele tačke, da bi u 63. minutu Leonardo na sjajnu asistenciju Tavambe poslao loptu iza leđa golmana Mijatovića.

Do kraja utakmice prvo je u 76. i 79. minutu Tavamba propustio odlične prilike, a potom je Đurđević u nadoknadi vremena promašio za 3:0. Tako da ostaje žal što crno-beli nisu slavili sa tri gola.

Tok meča:

1' Lopta na početku utakmice pripada gostima iz Podgorice koji izvode početni udarac. Crno-beli su izašli visoko i prave pritisak na zadnju linije Budućnosti.

3' Partizan je krenuo odlučno u meč i već na startu meča ima inicijativu. U šesnaestercu su pokušali da odigraju dupli pas Đurđević i Kosović, ali je odbrana Podgoričana odlično reagovala.

8' Crno-beli izgledaju dosta dobro na terenu u svim aspektima. Vode igru, imaju posed, ali za sada na stadionu u Humskoj 1 bez većih prilika.

12' Prva prava prilika za crno-bele. Đurđević je šutirao iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara, ai je lopta otišla malo iznad prečke.

14' Sjajna solo prodor Jankovića, međutim njegov centaršut zaustavljen je od strane odbrane Budćnosti, pa je za Partizan dosuđen korner, posle kojeg domaći igrači nisu uspeli da stvore šansu.

20' Zamalo da crno-beli dođu do prilike za gol. Janković je centrirao, defanzivac Budućnosti se okliznuo, a Tavamba koji nije očekivao da će lopta doći blizu njega, nije reagovao na vreme.

26' Prva nešto ozbiljnija akcija gostiju iz Budućnosti, međutim Žirković dobro reagovao u odbrani i izbacio loptu u korner. Pokušali su neku uigranu akciju da izvedu gosti, ali ništa od toga.

28' Nemanja Mihajlović imao je veliku priliku, ali njegov centaršut pomalo kontroverzno zaustavljen od strane defanzivca Podgoričana.

Mihjalović je igrao jedan na jedan, uspeo da driblingom napravi prostor, ali je se na usporenom snimku ne može lepo videti da li je igrač zaustavio loptu rukom ili leđima. Na prvi pogled se čini da je leđima, ali nije zahvalan ugao.

37' Najbolju šansu za Partizan propustio je Tavamba, kada je posle centaršuta Vulićevića loše reagovao unutar 16 metara. Desni bek crno-belih poslao je i više nego upotrebljivu loptu, ali je Tavamba loše zahvatio loptu glavom.

45' Do kraja poluvremena nije bilo uzbuđenja na obe strane, pa je ostalo 0:0 posle 45 minuta igre.

46' Na poluvremenu Miroslav Đukić je napravio izmenu, pošto je Nemanju Mihajlovića zamenio Leonardo.

48' Samo tri minuta od početka utakmice, Partizan je imao veliku priliku da dođe do prednosti. Tavamba je odlično primio loptu unutar 16 metara, ali je golman Budćnosti neverovatnom intervencijom sprečio crno-beli da povedu sa 1:0.

51' Čist penal za Partizan. Mitrović je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Van Bokel nije imao sumnju i odmaj pokazao na belu tačku.

53' GOOOOOL, Đurđević je pogodio sa bele tačke. Loptu je uz malo sreće prošla iz leđa golmana Mijatovića pa su tako crno-beli poveli sa 1:0.

60' Partizan je nastavio sa inicijativom i "opasno" protiska zadnju liniju Podgoričana koja za sada odoleva.

63' GOOOOOL, Leonardo je pogodio za 2:0. Samo mu je 18. minuta bilo potrevno da dođe do pogotka. Tavamba je odlično prebacio loptu na drugu stranu, a Leonardo je plasirao u dalji ugao i tako savladao nemoćnog Mijatovića.

72' Budućnost je uspela da dođe do gola, ali se Nikač nalazio u čistom ofsajdu, pa je gol logično poništen. Sjajna odluka pomoćnog sudije.

76' Odmah na drugoj strani Partizan je imao priliku da dođe do velikih 3:0 čime bi rešio svaku dilemu. Tavamba je ponovo bio u šansi, ali je Mijatović kao hobotnica odbranio njegov pokušaj.

79' Ponovo Tavamba u prilici. Leonardo je lucidno petom ostavio loptu igraču Partizana, ali je ovaj šutirao pored gola.

85' Priliku na meču dobio je i Saša Ilić koji je zamenio Tavambu.

93' Priliku da stavi tačku na ovaj dvomeč imao je u nadoknadi vremena Đurđević koji je malo sebično pokušao sam da završi kontru. Mijatović je odlično reagovao, ali je Uroš na drugoj stativi imao Leonarda, kojeg kao da nije video.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve