Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.07.2017.

16:43

"Ostajao duže ispred severa, jer sam znao da idem"

Doskorašnji bek Crvene zvezde Marko Petković kaže da je poslednjih dana u Zvezdi znao da odlazi iz kluba pa je posle utakmica duže ostajao sam pred severom.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Foto: Printscreen Youtube

On je odskora novi bek Spartaka iz Moskve. Pre odlaska iz Crvene zvezde za Zvezda Tv je rekao i da mu iz kluba uvek ostaju brojna prijateljstva.

"Isticao mi je ugovor i znao sam da ću otići iz Zvezde trudio sam se da svaki trenutak provedem na stadionu kao fudbaler Crvene zvezde. Nisam gledao kako će to drugi razumeti i prokomentarisati, radio sam ono što mi je srce tražilo", rekao je Petković.

U novom klubu je, kaže primljen odlično i zadovoljan je što je Spartak bratski klub beogradskih crevno-belih. "Možda sam se u glavi ranije i spremao za to, ali nikad čovek nije spreman da napusti nešto što voli, posebno kada si tu dugo, kao ja, četiri godine u Zvezdi" rekao je Petković i zahvalio se Slaviši Stojanoviću i ostalim trenerima sa kojima je sarađivao.

On je dodao da mu je klub pomogao i kod teške povrede prednjih ukršetnih ligamenata koju je zaradio u reprezentativnom dresu pre tri godine. Posle toga, doživeo je još nekoliko pehova sa povredama. "Ja se iskreno nadam da sam svojim zalaganjem i odnosom prema grbu i dresu uradio sve da im vratim to za vreme koje sam proveo u Crvenoj zvezdi. Zvezda će uvek ostati u mom srcu, a ja uvek ostati najveći navijač Crvene zvezde", podvukao je Petković.

Iako je prešao u Spartak pre desetak dana, izrazio je nadu da će se jednog dana opet vratiti među crveno-bele.

"Pamtiću svaki trenutak, svaka godina je posebna priča za sebe. Da se zahvalim i svim saigračima, mnogo prijateljstava će mi ostati za ceo život. I lepe i manje lepe trenutke. Sigurno dve titule, ostaće u najlepšem sećanju", izdvaja Petković neke od uspomena koje će pamtiti nakon četiri godine na stadionu Rajko Mitić.

"Dosta priča i anegdota je pratilo moj dolazak u Zvezdu, ali je u suštini vrlo prosto. Došao sam tamo gde je moje srce htelo i to bih poželeo svakom igraču kome je Zvezda u srcu. Da ne gledaju finansijski aspekat i u kakvom god da je stanju klub, Zvezda je Zvezda i verujte mi, ovo što se ovde doživi, verujem da teško gde može više da se doživi", rekao je Petković.

Prema omladincima je u nekoliko navrata "trenirao strogoću" da bi shvatili kako nisu u omladinskoj školi kada igraju sa seniorima. Po odlasku iz Ljutice Bogdana mlađima poručuje da je nošenje kapitenske trake poseban osećaj.

"Ako mogu da dođu do toga i budu kapiteni Zvezde na Marakani, to će sigurno ostati nešto što će im biti ceo život u glavi i nešto čime će se ponositi ceo svoj život", rekao je Petković i dodao da poštuju grb i daju maksimum svakog dana jer će to dati rezultate kad tad.

Marko Petković je u Crvenu zvezdu došao 2013. godine, a za srpskog vicešampiona je upisao četiri gola i devet asistencija, a od Zvezde se oprostio majstorskim golom protiv Mladosti iz Lučana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve