Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.07.2017.

11:43

Mamić, zločinačko udruživanje, milioni na Karibima

Zdravko Mamić, savetnik u zagrebačkom Dinamu, nalazi se u ozbiljnom problemu jer je protiv njega podignuta nova optužnica za izvlačenje novca iz kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Mamić, zločinačko udruživanje, milioni na Karibima
Foto: Getty Images

Pored njega optuženo je još šest lica, a među njima je Zdravkov brat Zoran, kao i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović. Oni se terete za „činjenje kaznenih dela zločinačkog udruživanja, zloupotrebe službenog položaja...“.

U optužnici, koja je podignuta pred Županijskim sudom u Osijeku, piše da su Zoran Mamić i okriljena lica izvlačila novac preko firmi koje su osnovali u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, karipskoj državici Sv. Vinsentu i Grenandinu, Belizeu, Hong Kongu i Ujedninjenim Arapskim Emiratima. Na račun tih firmi neosnovano je isplaćeno 18.825.686 evra, 500 hiljada funti i 200 hiljada američkih dolara. Dinamo je, takođe, u obavezi da isplati još 7.350.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve