Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.07.2017.

11:48

Skok Srbije za osam mesta na FIFA rang-listi

Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za čak osam mesta na najnovijoj FIFA rang listi i sada zauzima 42. mesto na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Skok Srbije za osam mesta na FIFA rang-listi
Foto: Starsport

Srbija je u junu remizirala protiv tada 13. selekcije planete Velsa (1:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i popravila bodovni saldo za 47 poena - 713, pa se trenutno nalazi ispred Rumunije i Burkine Faso, a iza Paragvaja i Češke.

Od ostalih rivala iz D kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal u Rusiju naredne godine, Republika Irska je pala za tri pozicije na 29, kao i Austrija za dve na 37, Gruzija je napravila skok od 10 mesta na 112, a Moldavija od tri na 158.

Na sam vrh liste vratila se Nemačka posle titule na Kupu konferederacija u Rusiji, preskočivši Brazil i Argentinu. Iza njih slede Portugalija, Švajcarska i Poljska koji su skočili za po četiri pozicije, zatim Čile, Kolumbija, Francuska i Belgija, dok je Španija ispala iz top10 i sada je 11. reprezentacija sveta.

Naredna FIFA rang lista biće objavljena 10. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve