Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.07.2017.

13:55

Everton želi Runija i Žirua

Ekipa Evertona ima ogromne ambicije za sledeću sezonu, "karamele" su do sada potrošile skoro 90 miliona funti na pojačanja, ali tek planira prave "bombe".

Izvor: AK

Autor: AK

Everton želi Runija i Žirua
Foto: Getty images

Menadžer Ronald Kuman planira da vrati na Gudison Vejna Runija 13 godina nakon što je prešao iz Evertona u Mančester Junajted.

Iako kapiten "Crvenih đavola", Runi je u drugom planu kod menadžera Žozea Murinja, prošle sezone je počeo samo 15 utakmica u Premijer ligi, pa se već mesecima spekuliše o odlasku sa Old Traforda.

Junajted je platio Runija Evertonu 27 miliona evra kada je imao 18 godina, a "karamele" sada žele da ga vrate kao 31-godišnjaka.

Osim Runija, Everton je navodno zainteresovan i za centarfora Arsenal Olivijea Žirua, koji je u drugom planu kod Arsena Vengera, a posebno će imati manju minutažu ako se obistine najave o odlasku Aleksandra Lakazeta.

Everton će novac za ove i prethodne transfere verovatno pokriti prodajom svog najboljeg strelca Romelua Lukakua, spekuliše se da bi mogao da se vrati u Čelsi za transfer od najmanje 80 miliona evra.

S druge strane, Runija bi na Old Trafordu trebalo da zameni španski reprezentativac Alvaro Morata o čijem se transferu iz Real Madrida spekuliše već nekoliko nedelja.

Fudbaleri Mančester junajteda okupiće se u subotu na početku priprema, a dan kasnije otputovaće na turneju po SAD, gde će odigrati pet utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve