Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.07.2017.

11:53

Telenovela: Modrićeva tašta razbesnela Mamića

U Osijeku je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i njegovim saradnicima iz Dinama po optužbi za proneveru 15,6 miliona evra.

Izvor: AK

Autor: AK

Telenovela: Modrićeva tašta razbesnela Mamića

Nakon što je pre nekoliko dana dosta bure podiglo svedočenje Luke Modrića, u korist Mamića, a suprotno od onoga što je rekao tužilaštvu pre dve godine, na red je došla njegova tašta.

Vesna Juraić je bila računovođa u GNK Dinamo tokom perioda za koji se sumnjici da je Mamić sa bratom Zoranom, bivšim direktorom kluba Danirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom oštetio budžet Hrvatske za bar 1,6 miliona evra, uglavnom kroz transfere igrača.

"Bila sam računovođa Dinama 1996-2009. Sredinom 2008. sam izostala s posla zbog privatnih razloga. Povremeno sam dolazila do sredin 2009, kada sam konačno prestala da radim u Dinamu. Ja sam tašta Luke Modrića. Poznata mi je agencija Mamić Sport Agency, čiji je vlasnio bio Zdravko Mamić. Bila sam zaposlena u Dinamu, ali sam kratko vreme vodila knjige i za tu agenciju. Ne sećam se tačno u kom razdoblju. Nisam znala da sklapaju ugovore sa igračima. Bavila sam se uknjižavanjem virmana, putnih troškova, plata, faktora telefonskih računa", rekla je Juraićka.

Tokom njenog svedočenja o spornom aneksu Luke Modrića, prilikom transfera u Totenhem, opet je došlo do drame u sudnici. Mamić se umešao i počeo da tumači reči Modrićeve taške. Na kraju je izleteo iz sudnice pre nego što ga je sudija Krušlin udaljio zbog nepoštovanja.

Mamić je pravio "cirkus" i na prošlom ročištu, tada je tokom svedočenja oca Dejana Lovrena otpustio svoje advokate Jadranku Sloković i Čeda Prodanovića koji su potom otkazali punomoć.

Bivšeg direktora Dinama trenutno zastupaju novi advokati, Ivan Stanić i Nikola Mandić, koji nisu tražili odgađanje zbog upoznavanja sa slučajem, pa suđenje teče prema planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve