Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.07.2017.

08:44

Lakazet u Arsenalu za 52 miliona evra

Francuski napadač Aleksandar Lakazet preći će iz Olimpik Liona u Arsenal za 52 miliona evra (46 miliona funti), prenose engleski mediji.

Izvor: AK

Autor: AK

Lakazet u Arsenalu za 52 miliona evra
Foto: Getty images

Arsenal i Lion su dogovorili transfer, a Lakazet bi tokom ove nedelje trebalo da obavi medicinske preglede i potpiše petogodišnji ugovor sa "Tobdžijama".

Lakazet ima 26 godina, postizao je najmanje 20 golova u svakoj od poslednje tri sezone u Ligi 1, a Arsenal će njegovim dolaskom oboriti sopstveni trasnfer rekord koji je do sada držao Mesut Ezil sa 48 miliona evra.

Prethodnih nedelja se spekulisalo da Lion za Lakazeta traži majmanje 65 miliona evra, ali je pristao na nešto manji iznos uz dodatne bonuse od 7 miliona.

Poslednjih dana se spekuliše da Arsenal pokušava da dovede i mladog napadača Monaka Kilijana Mbapea, čiji bi transfer mogao da nadmaši pokord Mančester Junajteda sa Polom Pogbom od 105 miliona evra.

Venger je nedavno izjavio da planira da zadrži iskusnog zemljaka Olivijea Žirua, pa dolazak Lakazeta verovatno znači odlazak Španca Lukasa Peresa, koji je došao prošlog avgusta na Emitare, ali je postigao samo jedan gol na 11 utakmica u Premijer ligi.

Spekuliše se i dalje o krilnog napadaču Lester Sitija Rijadu Mahrezu, te vezisti Monaka Tomasu Lemaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve