Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.07.2017.

23:32

Draksler je najbolji: A ismevali su ovaj turnir

Reprezentativac Nemačke Julijan Draksler proglašen je za najboljeg igrača Kupa konfederacija.

Izvor: SM

Autor: SM

Draksler je najbolji: A ismevali su ovaj turnir
Getty Images

Izabranici Joakima Leva su sa znatno podmlađenim timom pobedio Čile u finalu Kupa konfederacija u Rusiji rezultatiom 1:0.

"Neverovatno. Bila je ovo žestoka borba, a pre takmičenj su svi ismevali Kup konfederacija. Borili smo se i zaslužili smo pobedu. Nikada nismo igrali u ovakvom sastavu, pobeda je zbog toga još slađa," rekao je posle utakmice kapiten ’Pancera’ i dodao:

"Svaki trofej je poseban, ali ovaj sastav ga čini još izvanrednijim. Za mene je ovaj turnir bio poseban jer sam preuzeo novu ulogu. Sada napokon, možemo na odmor - i trofej nosimo sa sobom," završio je Draksler.

Selektor Nemačke Joakim Lev pohvalio je svoju ekipu koja ja prvi put u istoriji osvojila ovo takmičenje.

"Ovo je velika radost. U ova tri nedelje a sm zabeležili sjajne nastupe, a danas smo se borili do kraja. Momci su bili sjajni i ponosam na njih. Ovakvo finale uvek ima nešto magično u sebi. Dosta igrača nikada nije igrala u finalu i ovaj susret će pamtiti ceo život. Svaki igrač u našoj ekipi je popravio svoju poziciju i mi ćemo iz toga da profitiramo. Ali i kući još uviek imamo dobre igrače," dodao je Lev.

Za najboljeg strelca proglašen je Timo Varner sa tri gola, a uz to je imao i dve asistencije, dok je za najboljeg golmana Kupa konfederacija proglašen je čileanski čuvar mreže Klaudio Bravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve