Nova vest
Fudbal

Petak, 30.06.2017.

13:00

"Strpljivo s Rikardinjom, igrao je pred 100 ljudi"

Štoper Crvene zvezde Vujadin Savić kaže da mu je bilo čudno kada se ponovo našao na travi Marakane, istakavši da od Rikardinja tek očekuje prave partije.

Izvor: B92

Autor:B92

StarSport

Zvezda je u četvrtak započela sezonu trijumfom u Beogradu nad maltežanskom Florijanom sa 3:0 pred 20.000 navijača.

"Zahvalio bih se navijačima, Iskreno i kada nam je bilo teško u prvom poluvremenu i kada nismo uspeli da damo gol i nismo igrali lepo za oko bili su nam podrška. Nisam čuo ni u jednom trenutku da je neko zviždao. Tako i treba da nastave. Što se mene i ekipe tiče mislim da treba da budemo zadovoljni rezultatom. Možda prvo kolo i slabiji protivnik na oko i imenom, ali to za mene nije malteška ekipa već italijanska i treba ih respektovati – 3:0 je sasvim dobra zaliha za revanš.Očekujem da izađemo maksimalno motivisani i da izađemo na teren kao da se ova utakmica završila 0:0, ne smemo da ih potcenimo već da uđemo maksimalno motiovisani", rekao je Savić.

Revanš je na programu narednog četvrtka na Malti, dok će pobednik u drugoj rundi igrati protiv bolje iz dvomeča irtiš Pavlodara i Dunav Ruse, a Irtiš je slavio u prvom susretu minimalnim rezultatom.

"Mislim da smo sasvim korektno odigrali pozadi, a i kao tim, mada opet kažem nismo igrali lepo za oko. Bili smo agresivni, videlo se da postoji želja kod svakog igrača. Zadnja linija se uigrava malo duže, mislim da smo sasvim solidno funkcionisali i Frimpong i ja i naravno Anđelko i Stojković, tako da će iz utakmice u utakmicu biti samo bolje i bolje. Znate da nismo imali mnogo vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. I cela ekipa i mi koji smo došli, evo ja sam tu možda sedam do deset dana, a novi jei trener, novi zahtevi".

Sin žive legende najtrofejnijeg srpskog kluba Dušana Duleta Savića vratio se u Zvezdu posle sedam godina i kaže da se mu je u prvi mah bilo čudno kada je ponovo istrčao na travu Marakane.

"Puno je srce i bio mi je čudan osećaj. Do juče sam bio na tribini kad sam izašao pogledao sam odmah ekipu sa kojom sam išao na utakmice na sever i jako mi je čudno bilo što sam na terenu, ali presrećan sam i nadam se da ću opravdati njihova očekivanja".

U susretu protiv Maltežana debitovalo je i jedno od najvećih pojačanja crveno-belih u letnjem prelaznom roku, Vujadinov saigrač iz Šerifa iz Tiraspolja – Brazilac Rikardinjo.

"Rikardinjo nije odigrao ni 20 odsto onoga što igra inače, po mom mišljenju. Ne znam sada nisam obraćao pažnju konkretno na njega, znam da nije bio na nivou na kakvom je inače. Ali njemu treba vremena da se opusti i prilagodi ambijentu i navijačima, jer smo u Šerifu igrali pred 100 navijača, porodična neka atmosfera. Treba mu malo vremena da se adaptira na navijače, publiku, Zvezdin grb i mislim da će biti sve ok. Imali smo jedan uigran korner, bio sam nekoliko puta blizu da dam gol, ali nadam se da će u nekoj bitnijoj utakmici, kada više bude značilo, uspeti da postignem pogodak", zaključio je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve