Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.06.2017.

23:45

Stojković: Kada sam čuo sever, naježio sam se

Filip Stojković sa dosta emocija dočekao je povratnički debi u dresu Crvene zvezde.

Izvor: AK

Autor: AK

Stojković: Kada sam čuo sever, naježio sam se
Foto: StarSport

Crnogorski bek istakao je posle pobede nad Florijanom da je najbitnije što je tim slavio ubedljivo, jer igrači nisu spremni, pa će igra doći vremenom.

"Mislim da je svih 11 igrača koji su počeli utakmicu dalo svojih 150 odosto i na kraju smo zasluženo pobedili. Najvažnije da se niko nije povredio i da imamo prednost za mirniju utakmicu na Malti", rekao je Stojković.

Crveno-beli su imali podršku skoro 20.000 navijača u prvom meču ove sezone.

"Kada smo izašli sa zagrevanja tada su u tom tremutku izašli i Maltežani i kada sam čuo zvižduk sa severa naježio sam se, baš sam i sa Vujadinom pričao o tome. Impresija kada sam istrčao na Marakani, puno srce, šta da kažem", dodao je mladi bek.

Zvezda je dominirala tokom svih 90 minuta, ali se dosta mučila u završnici napada.

"Cilj nam je bio da obezbedimo miran rad koji nam je potreban u ovom trenutku jer tvrdim da nijedan igrač nije maksimalno spreman trenutno. Pobedili smo 3:0, to je najbitnije a igra ce doci u narednim utakmicama", kaže Stojković.

Zvezda je povela iz penala koji je u 45. minutu realizovao Ričmond Boaći, a rivala je slomila tek u poslednjih 15, konačnih 3:0 izborila je minut pre kraja.

"Posle drugog gola smo hteli da što pre odemo na centar, Boaći je Srni rekao 'ajmo na centar da što pre damo treći. Eto uspeli smo u tome, šta drugo da kažem nego da čestitam svima", kaže crnogorski reprezentativac.

Zvezda je delovala vrlo konkretno i brzo u napadima, ali je bilo očigledno da Vladan Milojević još uvek nije uspeo da ugira ekipu.

"Prvo poluvreme je bilo korektno ali kao sto je šef rekao biže dosta grešaka u pasu u tim tehničkim detaljima. Rekao nam je i da ne budemo nervozni ali mene je to malo više pogodilo (šta ga nije išlo) ali dobro, meni je ovo prva utakmica posle dužeg vremena, posle Poljske u Crnoj Gori prva utakmica, sve u svemu važno da smo ostvarili trijumf", zaključio je Stojković.

Revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Florijane i Crvene zvezde na programu je sledećeg četvrtka na Malti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve