Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.06.2017.

19:05

Minimalac Irtiša, Zvezda dobija rivala u Bugarskoj

Fudbaleri Irtiš Pavlodara savaladali su Dunav Ruse 1:0, u duelu potencijalnih rivala Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Minimalac Irtiša, Zvezda dobija rivala u Bugarskoj
Foto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Irtiš je trijumfovao golom Igora Bugaeva već u petom minutu, nakon loše reakcije odbrane gostiju iz Bugarske.

Domaćin je 20 minuta kasnije propustio sjajnu priliku da duplira vođstvo, situaciju jedan na jedan s golmanom nije uspeo da reši bivši napadač Partizana Ismael Beko Fofana, koji u Irtišu igra na pozajmici iz Čukaričkog.

Početkom drugog poluvremena golman Dunava Stanislav Antonov je imao sreće posle šuta Stefana Živkovića, da bi 25 minuta pre kraja stativa spasila Kazahstance.

Miroslav Budinov je pogodio okvir gola Irtiša i propustio šansu da spreči poraz Bugara.

Drugu rundu takmičenja je posle svega 90 minuta izborio Kajrat Almati. Kazahstanski tim je deklasirao litvanski Atlantas na svom terenu sa 6:0. Dvosteruki strelci bili su Andrej Aršavin, Džerard Gohu i Ivo Iličević.

Slovenačka Gorica slavila je sa 2:0 protiv Širaka na gostovanju u Jermeniji, dok su Ventspils i Valur igrali bez golova u Letoniji.

Velike pobede na gostovanjima ostvarili su još Botev Plovdiv sa 3:1 u Albaniji protiv Partizana, te Slovan Pratislava u Jermeniji sa 4:1 nad Pjunikom.

Posao je završio i slovački Trenčin koji je razbio Torpedo Kutaisi 5:1 u Gruziji, uz dva gola Hrvata Antonija Mancea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve