Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.06.2017.

15:09

Modrić pod istragom, lažno svedočio za Mamića?

Kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić nalazi se pod istragom jer se sumnja da je lažno svedočio u korist Zdravka Mamića.

Izvor: B92

Autor:B92

Modrić pod istragom, lažno svedočio za Mamića?
EPA/STRINGER

Kako prenosi Index.hr, zvanično je saopšteno da je hrvatsko tužilaštvo pokrenulo istragu protiv "hrvatskog državljanina (1985) zbog osnovane sumnje da je prilikom davanja iskaza u svojstvu svedoka u Osijeku počinio krivično delo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza".

Vest je pod oznakom hitno prenela i agencija AFP.

Zagrebački portal dodaje da tužilaštvo veruje da je Modrić lagao kada je svedočio i promenio iskaz u korist Mamića, sa kojim je imao potpisan građanski ugovor do svoje 14. godine.

Lagao je, tvrde, oko datuma kada je potpisan aneks ugovora oko podele obeštećenja, koje je Dinamo dobio od Totenhema prilikom njegovog transfera, navodi Index. "Ispitan u svojstvu svjedoka neistinito je iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (tna osnovo kog mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podelu obeštećenja s klubom iz Zagreba u odnosu 50:50 posto) potpisao 10. jula 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na osnovu kog mu pripada pravo na podelu obeštećena", navodi se.

Inače, Modrić je pred sudom promenio iskaz, a zatim je govorio da se "ničega ne seća", zbog čega je izložen žestokoj kritici javnosti.

Prema optužnici USKOK (Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala), po kojoj se u Osijeku sudi trenutnom savetniku Dinama Zdravku Mamiću i ostalima polovna odštete od Modrićevog transfera neosnovano je isplaćena iz Dinama, jer je obeštećenje u celosti pripadalo maksimirskom klubu.

Opširnije o celom slučaju čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve