Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.06.2017.

23:36

Prijović: Jedva sam čekao da debitujem za Srbiju

Reprezentativac Srbije Aleksandar Prijović rekao je posle remija protiv Velsa da je Srbija oštećena za penal i dodao da je jedva čekao da debituje za 'Orlove'.

Izvor: SM

Autor: SM

Prijović: Jedva sam čekao da debitujem za Srbiju
Starsport

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Velsom 1:1 u Beogradu, u šestom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Sudija De Sousa u 50. minut nije dosudio očigledan penal za Srbiju kada je Tadić ubacio loptu sa leve strane, ona je pogodila u ruku Gantera na putu ka petercu.

"Po mom mišljenju trebali smo da dobijemo penal, ali ništa ne možemo da menjamo, pokazali smo karakter i uspeli da ih stignemo. Očekivao sam pobedu, ne mogu biti potpuno zadovoljan, ali idemo dalje. Velšani su čvrsti i agresivni, smatram da smo bezveze primili gol jer oni nisu imali neke šanse", rekao je Prijović.

Samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru, debitant u dresu "Orlova" Aleksandar Prijovića sjajnom "štiklom" proigrava Mitrovića u kaznenom prostoru, a napadač Njukasla hladnokrvnom reakcijom šalje loptu u bliži ugao za 1:1.

"Jedva sam čekao da debitujem i pomognem. Divan je osećaj zbog ovacija, očekuju od mene ljudi nešto i ja od sebe očekujem dosta. Bolje bi bilo da smo vodili tri nula i da onda uđem. Treba još malo vremena da igramo zajedno, atmosfera je bila da se naježiš", dodao je napadač PAOK.

S obzirom da su Republika Irska i Austrija takođe remizirali 1:1 u Dablinu, posle šestog kola situacija na tabeli Grupe D je ista – Srbija i Irska dele prvo mesto sa po 12 bodova, dok ih Austrija i Vels prate sa po osam.

Prijović veruje da 'Orlovi' mogu bolje.

"Naravno, mislim da može uvek da se igra bolje, bilo bi dobro da svaka utakmica bude takva i vidi se da su navijači naš 12. čovek. Prvi smo na tabeli i to je jedino što je bitno. Bolje bi bilo da smo pobedili i pobegli rivalima, ali i ovako je dobro", kaže Prijović.

Srpski reprezentativac Matija Nastasić kaže da igraći moraju da uče iz svojih grešaka.

"Šteta je što smo iz naših grešaka primili gol, ostaje žal za tri boda ali smo izjednačili. Možda treba da učimo iz naših grešaka. I dalje smo prvi u grupi i idemo dalje", rekao je Nastasić.

U sledećem kolu Srbija dočekuje Moldaviju, Irska ide u Gruziju, dok se u Kardifu sastaju Vels i Austrija, u presudnom meču za ova dva tima. Sve utakmice su na programu 2. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve