Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.06.2017.

20:00

Novi remi Srbije, Mitrović opet spasao "Orlove"

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Velsom 1:1 u Beogradu, u šestom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Novi remi Srbije, Mitrović opet spasao
Foto: StarSport

Kao i pre pola godine u Kardifu, Velšani su prvi stigli do gola, u skoro istom minutu kao u tom susretu, ali ovaj put iz penala koji je "Panenkom" realizovao Aron Ramzi.

Srbija je vršila pritisak u drugom delu, teško stizala do gol šansi, možda je oštećena i za penal, ali 15 minuta pre kraja Aleksandar Mitrović kao i u prvom susretu sa "Zmajevima" pogađa mrežu i donosi bod Srbiji.

S obzirom da su Republika Irska i Austrija takođe remizirali 1:1 u Dablinu, posle šestog kola situacija na tabeli Grupe D je ista – Srbija i Irska dele prvo mesto sa po 12 bodova, dok ih Austrija i Vels prate sa po osam.

U sledećem kolu Srbija dočekuje Moldaviju, Irska ide u Gruziju, dok se u Kardifu sastaju Vels i Austrija, u presudnom meču za ova dva tima. Sve utakmice su na programu 2. septembra.

"Orlovi" su bili bolji tokom većeg dela meča od rivala, posle monotonih prvih 25 minuta pred 45.000 navijača na "Rajku Mitiću", usledio je žestok nalet tima Slavoljuba Muslina, ali Aleksandar Mitrović ne uspeva da iskoristi tri odlične situacije u kaznenom prostoru.

Usledio je hladan tuš u 35. minutu. Nakon amaterske reakcije Stojkovića, Vels dobija slobodan udaraac iskosa sa 16 metara. Luka Milivojević neoprezno reaguje posle centaršuta i vuče za dres Vouksa, a sudija iz Portugala svira penal koji lako realizuje Aron Ramzi.

Srbija je krenula još ofanzivnije u nastavku, a u desetom minutu drugog poluvremena je možda oštećena za penal. Posle centaršuta Tadića sa leve strane, lopta pogađa u ruku Gantera na putu ka petercu, ali se ovaj put Portugalac nije oglasio.

"Orlovi" su nastavili sa pritiskom, ali nije bilo konkretnih akcija u završnici napada. Međutim, 15 minuta pre kraja Srbija uspeva da izjednači. Samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru, debitant u dresu "Orlova" Aleksandar Prijovića sjajnom "štiklom" proigrava Mitrovića u kaznenom prostoru, a napadač Njukasla hladnokrvnom reakcijom šalje loptu u bliži ugao za 1:1.

U samoj završnici Mitrović je mogao da postane apsolutni heroj, ali nije uspeo da dobro zahvati loptu posle centaršuta na drugu stativu, pa ne uspeva da šutira na gol.

Tok meča:

22:35 Kraj! Još jedan remi Srbije i Velsa 1:1 koji više odgovara "Orlovima".

90' Odična prilika za Srbiju, posle centaršuta na levu stativu Mitrović dobro skače između dvojice Velšana, ali ne uspeva da šutira na gol rivala.

88' Dejvis dobija loptu u kaznenom prostoru Srbije, ali šutira daleko od gola.

85' Kolman se povlači u finišu, izvodi jedinog napadača Vouksa, uvodi Lorensa, želi da odbrani bod.

84' Pritisak Srbije na odbranu Velsa u završnici meča, nekoliko napada i centaršutava sa desnog boka, ali bez šuta na gol "Zmajeva".

80' Odličan prodor Ramzija u kazneni prostor Srbije, ali odbrana Srbije izbacuje loptu u korner.

77' Novi pokušaj Mitrovića, ali je njegov šut izblokiran u korner, koji nije doneo priliku "Orlovima".

74' GOOOOOL! Srbija je izjednačila na 1:1! Opet je Aleksandar Mitrović "poništio" vođstvo Velsa, kao i pre šest meseci u Kardifu. Sjajno ga je proigrao debitant Prijović, "štiklom" je dodao loptu saigraču u kaznernom prostoru, a onda je Mitrović maestralno poslao u bliži ugao!

72' Velšani dugim posedom lopte pokušavaju da troše vreme, Srbija pritiska rivala, ali teško dolazi do konkretnih akcija u kaznenom prostoru-

63' Dve promene u roku od nekoliko minuta u timu Srbije, Milivojevića menja Nemanja Gudelj, a umesto Kostića ulazi debitant Aleksandar Prijović koji pojačava napad.

61' Opasnost pred golom Srbije, jedan Velšanin je izborio korner pored nekoliko naših igrača, Ledli je poslao odličan centaršut, Vouks najbolje skače i šutira glavom, ali preko gola.

56' Sjajan šut Kolarova iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, lopta je za malo otišla preko gola.

53' "Orlovi" traže način da ugroze gol Velsa, čiji igrači maksimalno odugovlače sporim vraćanjem lopte u igru.

50' Srbija je oštećena za penal! Tadić je ubacio loptu sa leve strane, ona je pogodila u ruku Gantera na putu ka petercu, ali se portugalske sudije nisu oglasile.

48' Pritisak Srbije od starta drugog poluvremena, i dalje čekamo prvi šut "Orlova" u okvir gola Velsa.

21:33 Poluvreme, Srbiji nije pomogao žestok pritisak 25-30. minuta, da bi u 35. Vels stigao do penala i vođstva na "Rajku Mitiću".

43' Povredio se Vouks, ali najistureniji igrač Velsa nastavlja meč.

38' Mitrović dobija novu loptu u kaznenom prostoru, njegov šut opet odlazi daleko od gola.

35' GOOOOOL! Vels vodi 1:0 u Beogradu! Aron Ramzi je poslao Stojkovića u jednu, a loptu u drugu stranu sa 11 metara.

34' Penal za Vels! Luka Milivojević je vukao za dres centarfora"Zmajeva" Vouksa i sprečio ga da bolje šutira glavom sa pet metara, on je dobio žuti karton, a gosti jedanaesterac!

33' Stojković se kocka ispred kaznenog prostora, napravio je faul, Vels dobija slobodan udarac na spoju kaznenog prostora i gol-auta.

31' Još jedna dobra situacija za Mitrovića, možda i najbolja, ali napadač Njukasla opet ne uspeva da loptu pošalje u okvir gola.

30' Još jedan odličan napad Srbije po krilu, opet lopta sa strane dolazi do peterca po zemlji, ali opet kasne naši napadači.

28' Najbolja šansa za "Orlove". Ivanović je poslao dubinsku loptu skoro sa centra terena, Mitrović je "zaplivao" kroz vazduh pored Čestera, uspeo je da šutira glavom, ali lopta odlazi pored leve stative.

27' Najopasniji napad Srbije na meču, Rukavina je probio po desnoj strani i poslao loptu na peterac po zemlji, ali Mitrović ne uspeva da stigne na vreme da šutira.

21' Blagi pritisak Srbije, Matić nije uspeo da proturi loptu kroz odbranu Velsa, dok Mitrović ne uspeva najbolje da centrira sa boka, ali doboja korner.

17' Nekoliko faulova sa obe strane dodatno "guši" već monotonu igru na "Mitiću".

10' Prvi put konkretno preti Srbija, Mitrović je visoko skočio posle centaršuta, ali glavom šutira pored gola.

7' Kostić se probija u kazneni prostor, ne uspeva da šutira.

3' Prvi šut na meču, prete gosti, ali lopta odlazi daleko od gola.

20:45 Obe ekipe su oprezno ušle u meč, Srbija je imala nešto više loptu u svom posedu na startu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

831 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve