Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.06.2017.

19:51

Remi u Dablinu po ukusu Srbije

Fudbaleri Republike Irske i Austrije remizirali su 1:1 u Dablinu, u šestom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Remi u Dablinu po ukusu Srbije
Foto: Getty images

Austrijanci su vodili na Aviva areni od 31. minuta i gola Martina Hinteregera, ali domaćinu bod spasava Džonatan Volters pet minuta pre kraja.

Irci su dominirali nakon vodećeg gola gostiju, redale su se šanse Dafija, Meklina i Hulahana, ali nisu uspevali da savladaju Lindnera.

S druge strane, Alaba, Junuzović i Grilišč su imali dobre situacije da potvrde pobedu Austrije, ali ih nisu iskoristili.

Ovaj rezultat najviše odgovara selekciji Srbije koja bi se eventualnom pobedom nad Velsom (21h) osamostalila na prvom mestu i jednom nogom bila u Rusiji.

Irska deli prvo mesto u Grupi D sa Srbijom sa po 12 bodova, s obzirom da su "Orlovi" takođe remizirali sa Velsom 1:1 u Beogradu.

Austrija i "Zmajevi" dele treće mesto sa po osam bodova, uoči međusobnog susreta u Kardifu 2. septembra.

Pretposlednja Gruzija ima tri nakon remija sa Moldavijom 2:2. Moldavci su vodili 2:0 do poslednjih 25 minuta meča u Kišinjevu, ali nisu uspeli da ostvare prvu pobedu.

Ginsari je doneo vođstvo u 15. minutu, da prednost je duplirao Dedov u 36. Međutim, rezervisti Merebašvili i Kazaišvili u roku od četiri minuta donose Gruziji poravnanje i bod.

Irci u sledećem kolu gostuju Gruziji 2. septembra, dok Moldavija stiže u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve