Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.06.2017.

22:24

Venger: Kolašinac može da igra sve

Menadžer Arsenala Arsen Venger istakao je svestranost Seada Kolašinca kao ključni faktor njegovog dovođenja na Etihad.

Izvor: AK

Autor: AK

Venger: Kolašinac može da igra sve
Foto: Getty images

Reprezentativac BiH je posle pesezona u Šalkeu kao slobodan igrač potpisao ugovor sa "tobdžijama".

"Pratili smo njegove igre u Šalkeu već duže vreme. On je veoma svestran igrač. Može igrati štopera u liniji od tri igrača nazad, levog bočnog i sa tri i sa četiri igrača pozadi. Sve u svemu, on ima kvalitet da nam ponudi dosta opcija u zadnjoj liniji", rekao je Venger.

Osim odbrambenih, Venger je istakao i napadačke kvalitete Kolašinca, koji je zabeležio pet asistencija u Bundesligi protekle sezone.

"Od njega ćemo imati koristi i u napadu jer zna da asistira. Dobar je kada krene napred i ima dobar centaršut. Što se tiče konkurencije u ekipi, imamo Kirana Gibsa i Naća Monreala, a Kolašinac može igrati i u sistemu sa tri odbrambena igrača, tako da će nam sigurno mnogo pomoći u budućnosti", rekao je menadžer Arsenala.

Francuski stručnjak veruje da će se Kolašinac brzo prilagoditi Premijer ligi.

"Njegova najveća snaga je konstantan napredak. Veoma je dobar u duelima jer je veoma jak i odlučan. Dobar je i u igri glavom. Verujem da ima sve predispozicije da se navikne na engleski fudbal jer je igra ovde fizički veoma zahtevna", zaključio je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve