Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.06.2017.

16:14

Luka Modrić – trostruki šampion Evrope

Hrvatski fudbaler Luka Mordić rekao je da ovo bila jedna od najboljih sezona u istoriji 115 godina starog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Luka Modrić – trostruki šampion Evrope
Foto: Getty images

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Ligu šampiona, pošto su sinoć u finalu pobedili Juventus sa 4:1, a Modrić je asistirao Kristijanu Ronaldu za prelomni treći gol.

"Presrećan sam, zaslužili smo ovo. Odigrali smo fenomenalnu utakmicu posebno u drugom poluvremenu gde Juventusu nismo više dopuštali da igra kao u prvom prvom poluvremenu. Nakon prvog gola u prvom poluvremenu previše smo se povukli, ali smo u drugom delu smo izašli visoko, radili presing ne dopuštajući im da igraju. To je bilo ključno", rekao je Modrić.

Modriću je ovo treći osvojeni trofej u Ligi šampiona, nakon Lisabona 2014. i Milana 2016.

"Svaka od tri osvojene Lige šampiona je slatka, svaka titula je bila posebna, ali ova je specijalna jer ulazimo u istoriju kao prva ekipa koja je uspela da obraniti titulu. Ako je to neko mogao da uradi, onda je to Real Madrid", rekao je Modrić.

Modrić je postao prvi hrvatski fudbaler sa tri titule prvaka Evrope.

"Srećan sam zbog toga. Sezona je bila fenomenalna, bila je teška, ali napokon smo osvojili to prvenstvo koje nas je mučilo već pet godina i uz to obranili titulu prvaka Evrope pa mislim da je ovo jedna od najboljih sezona u istoriji kluba", rekao je Modrić.

On je asistirao Kristijanu Ronaldu za treći pogodak, što mu je bila peta asistencija ove sezone u 41 odigranoj utakmici.

"Poslednjih dana smo puno vežbali na treningu povratne niske lopte jer je Juve jak na visokim loptama. Tako smo uspeli da im damo tri gola", rekao je Modrić.

Upitan o pogotku Marija Mandžukića u 27. minutu, Modrić je pohvalio nastup hrvatskog napadača.

"Mandžukićev gol je fenomenalan, bio je to strašan pogodak. Svaka mu čast na golu i njegovoj igri, mislim da je bio jedini na nivou u Juventusu, ali to je na njihovu žalost bilo premalo", rekao je Modrić.

Real Madrid je u Kardifu osvojio dvanaesti trofej najboljeg kluba na kontinentu, a proslava u Madridu zakazana je za nedelju uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve