Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.06.2017.

10:59

Ravaneli želi na klupu Midlzbroa

Bivši italijanski reprezentativac Fabricio Ravaneli želi da postane menadžer Midlzbora pa je tražio je od predsednika tog kluba Stiva Gibsona da ga pozove.

Izvor: B92

Autor:B92

Ravaneli želi na klupu Midlzbroa
Foto: Getty images

Kako je preneo PA Sport, Gibson još nije odlučio ko će biti trener sledeće sezone, koju će Midlzbro igrati u drugoj engleskoj ligi, Čempionšipu.

Aitor Karanka napustio je klub u martu, a od tada je ekipu predvodio njegov pomoćnik Stiv Egnju, ali nije uspeo da spasi Boro u Premijer ligi.

Egnju je razgovarao sa predsednikom kluba o planovima, ali britanski mediji spekulišu da bi ekipu mogli da preuzmu Geri Monk ili Najdžel Pirson.

Bivši napadač Midlzbroa Ravaneli veruje da je pravi čovek za trenerski posao u tom klubu. On je rekao da Midlsbro ima potencijal da bude među deset najboljih engleskih klubova.

"Bio sam veoma razočaran kada je Midlzbro ispao iz lige, bilo mi je žao kluba, navijača, svih. Ali, sada je važno početi ponovo. Klub mora da pokaže veliku ambiciju, pošto Midlzbro ima potencijal da bude medju 10 najboljih u Premijer ligi. Voleo bih da mi se ukaže prilika da postanem trener Midlsbroa. Ako me Stiv Gibson pozove, nema problema. To bi bilo dobro. Čempionšip je dobra liga sa mnogo kvalitetnih ekipa", rekao je Ravaneli.

On je bio velika zvezda kluba kada je 1996. godine, iz tadašnjeg evropskog prvaka Juventusa prešao u Midlzbro. Postigao je 33 gola u 52 utakmice za Boro, sa kojim je igrao u finalu Liga kupa i FA kupa. Kada je klub ispao iz Premijer lige, on je u septembru 1997. godine prešao u Marsej.

"Svakog dana nosim Midlzbro u srcu. To je bilo sjajno iskustvo u Engleskoj, posebno jer sam bio jedan od prvih Italijana koji su igrali u Premijer ligi. Volim navijače Midlzbroa, oni su fantastični", rekao je bivši fudbaler Peruđe, Lacija, Derbi kauntija i Dandija.

Ravaneli je 2011. godine počeo trenersku karijeru u mladom timu Juventusa, gde je proveo dve godine. Posle toga preuzeo je francuski Ažaksjo, ali je posle pet meseci otpušten, pošto je ekipa bila pretposlednja na tabeli.

"Morao sam da odem ranije iz kluba, ali sam uživao u Ažaksiju. Želim ponovo da se bavim trenerim poslom i ne želim da napravim pogrešan izbor. Ovo je početak nove karijere za mene i nadam se da ću dobiti priliku u julu, pre početka nove sezone. Zašto ne u Midlzbrou?", rekao je Ravaneli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve