Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.06.2017.

09:00

Alegri: Ovo nije kraj Juventusove ere

Trener Juventusa Masimilijano Alegri istakao je da je novi poraz u finalu Lige šampiona ne znači kraj aktuelne ere "Stare dame".

Izvor: AK

Autor: AK

Alegri: Ovo nije kraj Juventusove ere
Foto: Getty images

Torinski tim je poražen od Real Madrida 4:1 u Kardifu, pa je drugi put u tri godine ostao bez titule prvaka Evrope na koju čeka od 1996. godine.

"Ponosan sam na ono što smo uradili ove sezone. Došli smo po trofej, ali nismo uspeli. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali nismo iskoristili naše šanse. Drugi gol smo primili posle odbitka i pali smo psihički. Nismo mogli da reagujemo", rekao je Alegri.

Nakon što je kontrolisao igru u prvom poluvremenu, Juventus je bio neprepoznatljiv u drugih 45 minuta.

"Iako je Real igrao odlično, drugi gol je bio taj koji nas je izbacio iz ritma. Trebalo je da nastavimo da grizemo, ali nismo bili sposobni da uradimo bilo šta. Istrošili smo se previše u prvom poluvremenu, više nego što je trebalo, jer smo tražili posed lopte. Moramo na tome da učimo kako bismo napredovali u budućnosti", dodao je trener Juventusa.

Juventus je ove sezone osvojio duplu krunu u Italiji, ali šestogodišnja dominacija u Seriji A nikako da dobije potvrdu i evropskom krunom.

"Ovo nije kraj naše ere. Đanluiđi Bufon će i dalje biti golman Juventusa, Andrea Barzalji takođe naš igrač. Klub zna šta je potrebno da uradi kako bismo napredovali. Posle kratkog odmora bićemo opet sveže motivisani. Život pruža nove šanse, na nama da je ih spremno dočekamo", zaključio je Alegri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve