Nova vest
Fudbal

Subota, 03.06.2017.

23:29

Prokletstvo traje – Juventus ponovo na kolenima

Torinski Juventus još jednom nije uspeo da skine prokletstvo zvano finale Lige šampiona, koje traje još od 1996. godine.

Izvor:

Autor:

Prokletstvo traje – Juventus ponovo na kolenima
Getty Images

'Stara dama' poražena je od madridskog Reala u borbi za 'ušati' trofej (4:1), što joj je bio peti uzastopni poraz u najvažnijem meču evropskog fudbala, a sedmi u istoriji.

Prvi poraz u borbi za 'srebrnu amforu' Juventus je doživeo 1973. treće od Ajaksa,a devet godina kasnije kao poraženog sa terena ispratio ga je Hamburger Šport Ferajn, pre nego što je protiv Liverpula 1985. godine stigao do prvenca.

Juve je poslednji put bio prvak Evrope u sezoni 1995/1996, kada je naš Vladimir Jugović dao poslednji penal u trijumfu i osveti amsterdamskim 'Kopljanicima'.

Od tada, 'bjankoneri' su naredne sezone poraženi od dortmundske Borusije (3:1), godinu dana kasnije presudio im je Predrag Mijatović u dresu 'kraljevskog' kluba, dok je sezone 2002/2003 uspešniji bio Milan posle jedanaesteraca.

Niz razočarenja nastavljen pre tri godine neuspehom protiv Barselone, odnosno sada protiv ekipe Zinedina Zidana – koja je ujedno postala prva koja je odbranila 'ušati' trofej, od kada se takmičenje igra u ovom formatu od 1992.

Takođe, lošu sreću nije uspeo da prekine ni legendarni Đanluiđi Bufon – koji je izgubio svoje treće finale Lige šampiona, a s obzirom da uskoro ulazi u petu deceniju života teško je očekivati da će uspeti dastigne do toliko željenog trofeja, jednog od retkih koji mu nedostaje...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve